Giancarlo Esposito, The Mandalorian

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Giancarlo Esposito, The Mandalorian

Verandert Moff Gideon in The Mandalorian 2 in een goedzak?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

We moeten nog een paar maandjes geduld hebben tot het tweede seizoen The Mandalorian op Disney+ te vinden is, maar dat geeft de acteurs van de goedlopende serie mooi de kans om de fans te teasen. Daar weet Giancarlo Esposito, die de rol van Moff Gideon vertolkt, alles van. Hij deelt namelijk alvast zijn vermoedens.

Moff Gideon is in onze ogen natuurlijk de schurk, die ons massaal te kennen heeft gegeven wat 'stilte voor de storm' betekent. Helemaal aan het einde van het eerste seizoen (spoiler) bleek hij de Darksaber in handen te hebben, waarmee hij een aantal slachtoffers heeft gemaakt. Maar zit er diep van binnen ook wat goeds in dit personage?

Van donker naar licht

De acteur zelf - Giancarlo Esposito - vermoedt van wel. "Moff Gideon is iemand die de leiding heeft over een van de planeten, of een van de sterrenstelsels en hij moet ervoor zorgen dat het zo goed mogelijk is daar voor iedereen. Alhoewel niet iedereen hem goedkeurt, moeten mensen met hem om zien te gaan. Dus ik hou van deze schurk; er is ruimte voor hem om te groeien. Er is ruimte voor het donker om licht te worden en ik hou ervan dat mensen van schurken houden; dat we hen kunnen vergeven." Wij zijn heel benieuwd wat deze 'groei' voor de reeks betekent.

Benieuwd wat we nog meer weten over het tweede seizoen? Check het snel.

Lees verder