• Kardashians

‘The Kardashians is terug bij af en blijft een oppervlakkige realityserie over een stel leeghoofden’

Kim Kardashian

Als de trashkoning van Veronica Superguide verslindt recensent Ruben Praster iedere realityserie die op zijn pad komt. De komende periode kijkt hij wekelijks naar het tweede seizoen van The Kardashians en geeft hij zijn ongezouten mening over de Disney+ prinsessen.

Verslaafd aan de Kardashians? Volg dan onze overzichtspagina en mis niks.

Het tweede seizoen van The Kardashians begon met een uitstekende aflevering. Zus Khloé stond centraal en haar strubbelingen met fout vriendje Tristan werden op een eerlijke en sympathieke manier in beeld gebracht. Het einde waarin zij haar baby voor het eerst vasthield, wist zelfs mijn koude hart te verwarmen. Maar zoals ik al aangaf in mijn recap, vreesde ik dat de realityserie hierna weer bergafwaarts zou gaan. En wat haat ik het om gelijk te krijgen.

Terug in de tijd

Aflevering twee start met een disclaimer. De gebeurtenissen vinden 6 maanden voor de eerste aflevering plaats. Dus al die mooie momenten zijn nog niet gebeurd. We beginnen wel met een bevalling. Kylie krijgt een baby en moeder Kris haast zich met haar vriend naar het ziekenhuis. Voordat de twee vertrekken, zoekt zij nog wel naar een goede fles wijn of champagne om mee te nemen. Het is een grappig moment en omdat alles met de mobiele telefoon wordt gefilmd, is het heel authentiek. Dat vond ik ook zo goed aan de eerste aflevering en ik zat al klaar voor een special rondom Kylie.  

Kourtney blijkt geen bitchy bridezilla

Jammer genoeg bleef het daarbij. We gaan gelijk door naar Kourtney, die aan het brainstormen is over haar bruiloft en wat voor jurk zij wil dragen. Gespannen is ze niet en de oudste Kardashian-zus spreekt zelfs de voorkeur uit om de bruiloft zo klein mogelijk te houden. Ik was bang dat ze een echte bridezilla zou zijn en haar bitchy kant weer eens naar boven zou komen, maar het tegenovergestelde is waar. Kourtney blijkt juist overdreven relaxed en al maakt dat haar sympathiek, levert het ook saaie televisie op. Dat het nog saaier kan, bewijst Kendall.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Khloe Kardashian
© Disney/Hulu

De grote citroenen van Kendall

Het topmodel heeft Khloé uitgenodigd om haar te vertellen over een hersenscan die ze uit heeft laten voeren om te zien hoe gezond haar brein is. Voordat Kendall uit kan leggen hoe dit werkt, hebben de zussen een uitgebreid gesprek over de grootte van Kendalls citroenen. Dat is geen eufemisme, het gaat echt om de citroenen in haar fruitmand. Khloé heeft nog nooit zulke grote citroenen gezien, maar Kendall weet niet wat ze ermee moet doen. Wanneer Khloé voorstelt om er limonade van te maken, staat Kendall versteld en geeft ze toe dat citroenlimonade nog niet bij haar was opgekomen. Ik wens ze veel succes met de hersenscan…   

Is Kylie nou zo slim of is de rest zo dom?

Terwijl ik mijzelf dommer voel worden, komt Kylie weer in beeld om het niveau iets op te krikken. Zij is een stuk slimmer dan ik had gedacht, of ze lijkt gewoon een genie naast haar oudere zussen. De jongste Kardashian heeft haar leven in ieder geval goed op orde. Ze doet het prima als moeder, heeft een gezonde relatie, verdient bakken met geld en lijkt echt na te denken over het leven. Oké, ze heeft haar zoon een gekke naam gegeven, maar in deze aflevering legt Kylie uit dat ze iets moest bedenken voor op het geboortecertificaat en Wolf was het eerste dat in haar opkwam. Maar ze is nog van plan om met een betere naam te komen.

Kleffe vrijpartijen

Ondertussen lebberen Kourtney en Travis van Blink 182 elkaar weer eens af en vergeten ze zelfs dat Kris en haar vriend op visite komen. Het is fijn voor Kourtney dat ze eindelijk een goede man in haar leven heeft, maar de kleffe vrijpartijen werken op mijn zenuwen. Als ik een seksende Kardashian wil zien, kijk ik wel naar Kims claim to fame. Zij reist ondertussen met Kendall naar Milaan voor een modeshow. De twee zijn best geinig samen en hun komende avonturen in Italië zullen waarschijnlijk wel het kijken waard zijn.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

The Kardashians Kourtney en Travis
© Disney/Hulu

Terug bij af

Door de eerste aflevering had ik hele hoge verwachtingen gekregen voor de rest van het tweede seizoen. Tegelijkertijd herinnerde ik mijzelf eraan dat de serie draait om de Kardashians en dat een diepgaande aflevering waarschijnlijk een uitzondering is. Dat blijkt inderdaad het geval. We zijn terug bij af. The Kardashians is en blijft een oppervlakkige realityserie over een stel leeghoofden, die weinig te melden hebben.

The Kardashians is te zien op Disney+. Iedere donderdag verschijnt een nieuwe aflevering.