the iron mask poster arnold schwarzenegger jackie chan

Veronica Superguide logo
the iron mask poster arnold schwarzenegger jackie chan

Jackie Chan en Arnold Schwarzenegger in The Iron Mask-trailer

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

We geven het eerlijk toe: we waren Journey to China: The Mystery of the Iron Mask al bijna weer vergeten… Na het zien van onderstaande (bijzondere!) trailer met actiehelden Jackie Chan en Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol staat de film echter in ons geheugen gegrift.

Chan en Schwarzenegger in film The Iron Mask 

The Iron Mask, (eerder) ook wel bekend onder de titels Journey to China: The Iron Mask Mystery en Viy 2, speelt zich af in de 18e eeuw. We volgen de Engelse reiziger Jonathan Green (Jason Flemyng), die vanuit Rusland naar China trekt. Onderweg beleeft hij het ene na het andere avontuur, waarbij hij onder meer te maken krijgt met draken, zwarte magie en een bloeddorstige koningin. Wat de rol van de koning van de oneliners Arnold Schwarzenegger en Jackie Chan is, is niet geheel duidelijk, maar dat mag de pret in onderstaande trailer in ieder geval niet drukken!

Ook Rutger Hauer in Chinese film The Iron Mask

The Iron Mask is een sequel op Forbidden Kingdom (2014), waarin diezelfde Jonathan Green onderweg ging naar Transsylvanië. Beide films zijn gemaakt door Russische en Chinese productiehuizen, waardoor ze hier minder bekend zijn. Sterker nog: The Iron Mask draaide vorig jaar al in de Chinese bioscopen. De trailer vertelt ons dat wij Europeanen 10 april aan de beurt zijn, alhoewel het ons nog niet helemaal duidelijk is of de film ook de Nederlandse bioscoop bereikt. We hopen het wel, aangezien er ook een rolletje voor de vorig jaar helaas overleden Rutger Hauer weggelegd is!

Lees verder