The First Purge: bekijk de (weinig subtiele) teaser én poster!

Veronica Superguide logo
The First Purge: bekijk de (weinig subtiele) teaser én poster!

The First Purge: bekijk de (weinig subtiele) teaser én poster!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De succesvolle horror/thriller-serie The Purge dendert lekker door. Check de teaser én poster voor de prequel The First Purge!

In de The Purge-films is er jaarlijks één nacht waarin álles mag. Roof, moord, geweld: alles is okee, als je je de rest van het jaar maar gedraagt. Het is een uitstekende opzet, maar hoe is men op dit punt beland? The First Purge (voorheen The Purge: The Island) richt zich op de geschiedenis van deze bizarre praktijk.

De film speelt zich waarschijnlijk af op Staten Island, waar de eerste ‘test-Purge’ wordt gehouden. De bewoners worden gelokt met grote sommen geld, zonder dat ze precies weten waar ze aan beginnen! De makers steken hun kritiek op president Donald Trump niet onder stoelen of banken; check de poster maar eens.

Het is niet de eerste keer dat de makers van The Purge de draak steken met de president. The Purge: Election Year (2016) had de slogan ‘Keep America Great!’, als verwijzing naar Trumps mantra ‘Make America Great Again’. Omdat de werkelijkheid vaak nog gekker is dan fictie, wil Donald Trump ‘Keep America Great!’ gebruiken als slogan voor de verkiezingen van 2020!

De hoofdrol in The First Purge wordt vertolkt door Y’lan Noel (Insecure). Hij speelt de stoere William, die zijn hoofd boven water probeert te houden onder al het geweld. Andere rollen zijn weggelegd voor Marisa Tomei (Spider-Man: Homecoming, The Big Short), Mo McRae (Sons Of Anarchy), Chyna Layne (She’s Gotta Have It) en Luna Lauren Velez (Dexter, How To Get Away With Murder).

De film wordt geregisseerd door Gerard McMurray (Burning Sands). Het verhaal is afkomstig van James DeMonaco, die de eerdere films in de serie regisseerde. The First Purge draait deze zomer in de bioscoop.

Lees verder