The Crown-hoofdrolspeler Claire Foy tóch niet gecompenseerd

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Crown-hoofdrolspeler Claire Foy tóch niet gecompenseerd

The Crown-hoofdrolspeler Claire Foy tóch niet gecompenseerd

|
|

Laatste update:

Eerder dit jaar brak de hel los, toen bleek dat Claire Foy minder verdiende voor haar rol in The Crown dan Matt Smith. Prins Philip die meer opstrijkt dan The Queen? Onacceptabel! Hoewel verschillende media berichtten dat Foy het verschil alsnog zou krijgen, wacht ze er nog steeds op!

Foy vertelde dit in een interview met Al Arabiya, om haar nieuwe film The Girl In The Spider’s Web te promoten. Ze zegt dat de berichten over de terugbetaling van het salarisverschil niet waar zijn. Zij heeft dit nooit beweerd en de productiemaatschappij ook niet. Foy weet niet waar het gerucht, dat begon met een artikel in de Daily Mail, vandaan komt.

The Girl In The Geldkwestie

De actrice, die vanaf 25 oktober te zien is als Lisbeth Salander (met Sylvia Hoeks!), heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de hele kwestie. Enerzijds is ze voor gelijke betaling van hoofdrolspelers, maar in dit geval vond ze het erg lastig omdat ze zelf in de spotlights stond.

De producenten van The Crown beloofden wel dat niemand in de serie voortaan meer zal verdienen dan Queen Elizabeth II, maar dit geldt dus niet met terugwerkende kracht! Matt Smith ontving in de eerste twee seizoenen, omdat hij door o.a. Doctor Who meer ‘star power’ had om kijkers naar de serie te lokken. 

New Queen

In het derde seizoen van het koninklijke drama speelt Olivia Colman de leidende rol. Tussen het tweede en derde seizoen zit een flink tijdsverschil, waardoor Foy te jong werd voor de familiegeschiedenis. Colman zal de Queen in het derde en vierde seizoen vertolken, waarna een oudere actrice de laatste twee seizoen volmaakt.

Naast Colman als Elizabeth, straalt Helena Bonham Carter als de vrijgevochten prinses Margaret. De rollen van prins Charles, prinses Anne en Camilla Parker worden in het derde seizoen erg groot. Diana zien we waarschijnlijk nog niet...

Het derde seizoen van The Crown verschijnt waarschijnlijk begin 2019 op Netflix.

Lees verder