“Bill Cosby schikt met zeven van zijn aanklaagsters”

Veronica Superguide logo
“Bill Cosby schikt met zeven van zijn aanklaagsters”

“Bill Cosby schikt met zeven van zijn aanklaagsters”

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

The Hollywood Reporter meldt dat zeven van de vermeende slachtoffers van de van seksueel misbruik veroordeelde Bill Cosby akkoord gaan met een schikking. Zij zullen dus geen vervolgstappen tegen de komiek nemen.

Tegenstrijdige berichten

De zaak rond The Cosby Show-ster Bill Cosby leek voor veel mensen afgedaan. Hij is veroordeeld en daarmee is het boek gesloten, toch? Nee, dus! Vergeet namelijk niet dat er veel meer vrouwen zijn die beweren slachtoffer te zijn van de komiek. Uit rechtbankpapieren blijkt nu dat zeven van deze vrouwen geschikt hebben. Het is niet bekend wat de hoogte is van het bedrag waarmee de vrouwen akkoord zijn gegaan. Het frappante is echter dat de advocaat van Cosby stelt dat er nog helemaal geen schikking is getroffen! Sterker nog: Cosby betaalt volgens zijn advocaat geen cent en wil zijn tegenaanklacht gewoon doorzetten. De komiek heeft de aantijgingen namelijk altijd ontkend en beweert - in verband met geleden reputatieschade - zelf een slachtoffer te zijn.

De veroordeling

Bill Cosby werd eind september 2018 veroordeeld tot een celstraf van drie tot tien jaar wegens seksueel misbruik van voormalig basketbalster Andrea Constand. De komiek is echter door tientallen vrouwen beticht van seksuele intimidatie en seksueel misbruik. Hij zou in veel gevallen zijn slachtoffers gedrogeerd hebben. Zodoende ging laatst dit bizarre fragment uit The Cosby Show nog viral!

Lees verder