The Big Bang Theory stopt in 2019 na 12 seizoenen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
The Big Bang Theory stopt in 2019 na 12 seizoenen

The Big Bang Theory stopt in 2019 na 12 seizoenen

|
|

Laatste update:

Dat is even slikken... The Big Bang Theory nadert haar einde. In mei 2019 komt er met het 12e seizoen een eind aan de populaire serie.

In een gezamelijk bericht kondigen Warner Bros., CBS en Chuck Lorre Productions het nieuws aan: "We zijn voor altijd dankbaar voor alle fans en hun steun voor The Big Bang Theory gedurende de afgelopen 12 seizoenen. Wij, samen met de cast, schrijvers en crew, zijn enorm dankbaar voor het succes van de show en willen een laatste seizoen en seizoensfinale leveren dat The Big Bang Theory een episch einde geeft." 

Het einde van de serie komt voor veel fans waarschijnlijk als een verrassing, aangezien Kelly Kahl (hoofd entertainment bij CBS) onlangs nog meldde dat ze een dertiende seizoen wel zag zitten: “Wij denken niet dat dit het laatste seizoen zal zijn. We zijn nu in gesprek met Warner Bros. om de serie te verlengen.” Toch lijkt dat niet gelukt te zijn. Wellicht omdat The Big Bang Theory momenteel de duurste comedy-serie op tv is. Zo kregen acteurs Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg en Kunal Nayyar in 2017 ongeveer een miljoen dollar per aflevering. Behoorlijk prijzig!

Afscheid

De serie startte in 2007 en ontving sindsdien maar liefst 52 Emmy-nominaties, waarvan 10 ook daadwerkelijk mee naar huis gingen. De serie heeft met de spin-off Young Sheldon overigens wel een succes te pakken. We hoeven dus niet compleet afscheid te nemen. Daar zijn fans op Twitter overigens wél al mee bezig.

Het laatste seizoen start in Amerika op 24 september.

Lees verder