Hana Kimura in Terrace House

Veronica Superguide logo
Hana Kimura in Terrace House

Terrace House-ster overlijdt na ‘cyberpesten’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Het Japanse Terrace House is één van de gevoeligste realityseries op Netflix, maar inmiddels heeft zich een waar drama afgespeeld. Hoofdrolspeelster/worstelaar Hana Kimura nam waarschijnlijk haar eigen leven nadat ze werd bedolven onder online haatberichten.

Hana Kimura trad in 2019 toe tot Terrace House Tokyo 2019-2020. De 22-jarige worstelaarster was voor haar werk stoer en flamboyant, maar toonde in Terrace House juist haar gevoelige kant. De serie wordt wel gezien als een Japanse revival van The Real World.

Hana kreeg het in Terrace House aan de stok met haar huisgenoot Kai. Hij gooide zijn vieze was in de wasmachine waar Hana’s worsteloutfit al in zat. Haar kostuum was compleet vernacheld waarna ze erg boos werd. Toen de twee het uit probeerden te praten tikte Hana Kai’s petje van zijn hoofd, waarna ze online fel bekritiseerd werd.

Cyberpesten in Terrace House

De laatste dagen postte ze verontrustende berichten op haar sociale media-accounts, waarin sterke aanwijzingen zaten dat ze van plan was om zelfmoord te plegen. Haar worstelpromotor maakte gisteren haar overlijden bekend: een officiële doodsoorzaak werd niet genoemd, maar naar alle waarschijnlijkheid is de worstelaarster zelf uit het leven gestapt.

Door het overlijden van Kimura heeft Netflix de release van vijf afleveringen Terrace House uitgesteld. Deze vijf episodes werden opgenomen vóór de coronacrisis, die een eind maakte aan het huidige seizoen. In principe zouden de aflevering gewoon verschijnen, maar uit piëteit worden ze voorlopig niet online geplaatst.

Lees verder