John de Mol

Veronica Superguide logo
John de Mol

Heftig! Talpa Network ontslaat personeel door coronacrisis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oh nee! Talpa heeft circa 6 procent van de medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd op straat gezet. Door de coronacrisis moet het mediabedrijf moeilijke besluiten nemen, waaronder het laten gaan van een hoop personeelsleden. 

Financiële klap

Talpa heeft sinds de coronacrisis een behoorlijke financiële klap gehad nadat advertentie-inkomsten steeds meer weg begonnen te vallen. Ze zijn daarom gedwongen een deel van het personeel te laten gaan. In een officieel persbericht geeft John de Mol aan dat er geen andere optie was. “De plannen voorzien er in om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden, helaas is een minimale reductie van arbeidsplaatsen onvermijdelijk.” John had eerder al aangegeven dat ontslagen bij Talpa onvermijdelijk waren.

De Maatregelen

Niet alleen mensen met onbepaalde contracten worden de dupe van deze reorganisatie, ook een deel van de freelancers kan niet langer bij Talpa terecht. Het bedrijf geeft ook aan dat het directieteam 20% van zijn salaris in zal moeten leveren. Johan Derksen en Wilfred Genee gaven eerder aan bereid te zijn een deel van hun salaris op te geven om de medewerkers te beschermen. Maar nu de toekomst van Veronica Inside ook twijfelachtig is, is het nog maar de vraag of dit daadwerkelijk gebeurt. 

Stabiele toekomst

John gelooft dat deze maatregelen ervoor zullen zorgen dat zijn bedrijf niet ten onder gaat.“Talpa Network heeft er vertrouwen in dat met het nemen van deze vervelende, maar noodzakelijke maatregelen de toekomst van het bedrijf en daarmee de werkgelegenheid voor het overgrote deel van haar medewerkers veilig kan worden gesteld.” Laten we hopen dat de coronacrisis niet veel meer banen opeist. 

Lees verder