Stranger Things: is het verhaal van de populaire serie gepikt?

Veronica Superguide logo
Stranger Things: is het verhaal van de populaire serie gepikt?

Stranger Things: is het verhaal van de populaire serie gepikt?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Charlie Kessler, regisseur van de korte film Montauk, spant een rechtszaak aan tegen de bedenkers van Stranger Things. Volgens Kessler hebben de Duffer-broers veel geld verdiend, met zíjn idee!

Mensen beginnen wel vaker een rechtszaak, met het doel een graantje mee te pikken van een succesvolle film of serie. De Duitse b-regisseur Uwe Boll probeert dit bijvoorbeeld met de nieuwe Rampage-film.

De regisseur van Montauk, Charlie Kessler, lijkt echter een stuk kansrijker! De werktitel van Stranger Things was aanvankelijk ‘The Montauk Project’, en kreeg later ook de werktitel ‘Montauk’.

De korte film gaat over een klein dorp waar een jongetje verdwijnt. Al snel wijzen alle sporen naar een militaire basis in de buurt, waar rare experimenten plaatsvinden. De uitsmijter is een monster uit een andere dimensie, dat is gebaseerd op een stuk speelgoed.

Klinkt bekend

Dat klinkt kijkers van Stranger Things waarschijnlijk érg bekend in de oren. Volgens Kessler hebben de Duffer-broers wel heel veel inspiratie uit de film gehaald. Wat de situatie lastig maakt, is dat The Montauk Project ook een bekend boek is, dat gaat over militaire experimenten met tijdreizen.

Het (fictie)boek is op zijn beurt weer geïnspireerd door samenzweringstheorieën rond het ‘Philadelphia Experiment’. Hierbij zou een Amerikaans oorlogsschip terug in de tijd zijn gestuurd. 

See you in court

Het klinkt allemaal behoorlijk vaag, en de Duffers hoeven de werktitel dus niet van Kesslers film gelift te hebben. Kesslers claim richt zich dan ook voornamelijk op het verloop van het verhaal. De regisseur zou het idee op een filmfestival aan de Duffer-broers gepitcht hebben, en het script en zijn korte film naar ze hebben gestuurd.

De rechtszaak is aangespannen tegen de Duffer-broertjes; Netflix wordt in de zaak niet genoemd en blijft buiten schot. Het derde seizoen Stranger Things wordt in de loop van 2019 verwacht!

Lees verder