B-regisseur begint rechtszaak tegen Rampage-film met The Rock

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
B-regisseur begint rechtszaak tegen Rampage-film met The Rock

B-regisseur begint rechtszaak tegen Rampage-film met The Rock

|
|

Laatste update:

De Duitse filmregisseur Uwe Boll wil Warner Bros. en New Line Cinema aanklagen! Hij wil dat de monsterfilm Rampage van naam verandert. Boll maakte in 2009 een actiefilm met dezelfde titel.

In Rampage proberen Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Naomie Harris de gorilla George te beschermen. Door rare experimenten worden wilde dieren ineens megagroot, en richten verwoestingen aan in een grote stad. De film is een (losse) bewerking van het gelijknamige spel, waarin grote monsters een stad (en elkaar) molesteren.

Bolls Rampage, uit 2009, gaat over een gedesillusioneerde jongeman die een Amerikaans dorpje overhoop schiet. Naast de titel hebben de films dus niets gemeen. Daarnaast zijn er nog veel meer films met deze titel, waaronder Korkusuz, beter bekend als Turkish Rambo.

Kansloos?

Uwe Boll werd berucht door de abominabele films die hij maakte, vaak gebaseerd op videogames (Bloodrayne, Far Cry, Postal). Ze flopten bijna allemaal, maar door een maas in de Duitse belastingwet, bleef de regisseur aantrekkelijk voor investeerders.

In 2006 werd de regeling veranderd, waardoor Uwe Boll gedwongen werd om goedkope onafhankelijke films te maken. Sindsdien worden zijn films (ietsje) hoger aangeslagen. Boll ziet nu een kans om een grote filmstudio dwars te zitten.

Aangezien Rampage is gebaseerd op een computerspel uit 1986, lijkt de Duitse regisseur weinig kans te maken. Wellicht probeert hij er een schikking uit te slepen, om een nieuw ‘meesterwerk’ te financieren. Boll daagde zijn critici in het verleden wel eens uit tot bokswedstrijden (het is een opmerkelijke man), maar dat zal hij met Rampage-hoofdrolspeler Dwayne Johnson waarschijnlijk niet doen.

Rampage draait vanaf 12 april in de bioscoop.

Lees verder