Steven Spielberg maakt tv-serie van gamehit Halo

Veronica Superguide logo
Steven Spielberg maakt tv-serie van gamehit Halo

Steven Spielberg maakt tv-serie van gamehit Halo

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na Ready Player One heeft Steven Spielberg alweer een gameproject op het programma staan: een tv-serie gebaseerd op Halo!

Grote namen

Het lijkt erop dat de regisseur van klassiekers als Jaws en Saving Private Ryan een groot zwak heeft voor games. Na de boekverfilming Ready Player One, waarin een gamer strijdt voor een enorme geldprijs in een virtuele wereld, heeft Spielberg nu zijn pijlen gericht op Halo. In deze shooterserie strijdt de Master Chief tegen buitenaardse bedreigingen. Grote namen als Peter Jackson, Neill Blomkamp en Guillermo del Toro beten hun tanden stuk op de verfilming van de populaire gamereeks. Maar met uitvoerend producent Spielberg lijkt het project dan toch van de grond te komen!

Deadline

Eerlijk is eerlijk, ook Spielberg heeft eerder een poging ondernomen om de gamereeks te verfilmen. Zijn voorkeur ging echter uit naar een televisieserie. Deze zou in 2015 verschijnen. Maar toen die deadline verstreek, bleef het akelig stil rondom het project. Goed nieuws: er zit nog leven in de Halo-serie! Het hoofd programmering van Showtime, de zender die de serie in ontwikkeling heeft, onthult: “We zijn druk bezig met Halo en wat ik gezien heb, ziet er te gek uit. Het is nog steeds live-action en zowel de fans van Halo als serieliefhebbers zullen zeer tevreden zijn met het resultaat!”

De opnames van Halo zullen naar verluidt komende herfst van start gaan. Het is nog niet bekend wanneer de serie het levenslicht zal zien.

Lees verder