Star Wars: animatieserie The Clone Wars maakt een comeback!

Star Wars: animatieserie The Clone Wars maakt een comeback!

Over de Star Wars-prequels zijn de meningen nog altijd verdeeld. De animatieserie The Clone Wars is echter één van de hoogtepunten uit het Star Wars-universum. In 2013 werd de serie stopgezet, maar Disney werkt aan een doorstart!

Oudere lezers maakten kennis met Star Wars door de originele films, maar tegenwoordig is dat lang niet meer vanzelfsprekend. De nieuwe generatie raakte verslingerd aan de prequels, en deze prima CGI-serie.

Attack of the Clone Wars

Volgens veel fans was The Clone Wars véél beter dan de prequel-trilogie zelf. In de animatieserie strijden Anakin Skywalker en zijn bondgenoten tegen schurken als Count Dooku en General Grievous. Skywalker begint al nare trekjes te vertonen, en de achtergrond van de Clone Wars (en de invloed op het heelal) wordt haarfijn uit de doeken gedaan.

Na het vijfde seizoen werd de serie stopgezet, terwijl er nog veel ruimte was om het verhaal tussen Attack Of The Clones en Revenge Of The Sith uit te bouwen. Het zesde seizoen was meer een verzameling ‘losse avonturen’, met afleveringen die al in productie waren tijdens de annulering.

Het nieuwe seizoen, van 12 afleveringen, komt onverwacht maar is absoluut welkom! Er zit wel een klein addertje onder het gras. De nieuwe episodes zijn (in de VS) uitsluitend te bekijken via Disney’s nieuwe streamingplatform. Hoe wíj de avonturen van Anakin, Obi-Wan en Ahsoka Tano kunnen volgen is nog even de vraag.