Sopranos-prequel heeft een nieuwe Tony!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sopranos-prequel heeft een nieuwe Tony!

Sopranos-prequel heeft een nieuwe Tony!

|
|

Laatste update:

James Gandolfini, oftewel Tony Soprano, overleed helaas in 2013. Als hij zou zien wie de rol van Tony speelt in The Sopranos-prequel The Many Saints Of Newark, zou hij maar wát trots zijn!

The Sopranos is een mijlpaal op het gebied van televisieseries, en toen er een film werd aangekondigd werden liefhebbers een béétje nerveus. Valt er nog iets toe te voegen aan een serie die bijna perfect is?

Blijkbaar wel, want er wordt steeds meer bekend over het project. Sinds vandaag weten we eindelijk wie de rol van Tony Soprano speelt in de prequel-film.

De jongere Tony Soprano wordt neergezet door... Michael Gandolfini. Inderdaad; dat is de zoon van James, die Tony Soprano onsterfelijk maakte als keiharde, depressieve maffiabaas. Michael lijkt behoorlijk veel op zijn vader, maar dat is niet de enige reden voor de rol. Hij speelde mee in de HBO-serie The Deuce, en deed meerdere audities voor de rol van Tony. Hij heeft de rol dus zelf verdiend, en werd niet direct gevraagd om in de voetsporen van zijn pa te treden.

Yung Tony

James Gandolfini overleed in 2013 in Italië. Nadat hij op een snikhete dag met zijn gezin toeristische trekpleisters bezocht in Rome, kreeg hij een hartaanval waarvan hij niet meer herstelde. 

Michael Gandolfini noemt het ‘een eer dat ik verder mag met mijn vaders erfenis, en de schoenen van Tony Soprano mag vullen’. Daarnaast is Michael ‘erg blij dat ik met David Chase mag werken, en de talentvolle mensen die aan The Many Saints Of Newark werken’. Het team van de gangsterfilm is inderdaad niet mis! David Chase schreef het verhaal van de film, die wordt geregisseerd door Alan Taylor. Taylor regisseerde eerder negen afleveringen van The Sopranos, Mad Men én een episode van Game Of Thrones.

The Many Saints Of Newark

Qua acteertalent is de film ook opvallend. O.a. Corey Stoll (House Of Cards, Black Mass), Vera Farmiga (The Conjuring) en Jon Bernthal (The Punisher) spelen mee. Het verhaal draait om ‘Dickie’ Moltisanti (Alessandro Nivola) die een jonge Tony Soprano wegwijs maakt in de georganiseerde misdaad.

Op de achtergrond spelen de beruchte rellen in Newark, die in 1967 voor veel onrust zorgden in New Jersey. In The Sopranos werd er al een paar keer verwezen naar deze gebeurtenis. Dickie Moltisanti is in de serie ook een halve legende. Er wordt vaak naar de vader van Christopher verwezen, maar hij was tot nu toe nog niet te zien. Tony respecteerde Dickie zó enorm dat hij de incompetente Christopher (Michael Imperioli) lange tijd de hand boven het hoofd hield.

De Sopranos-prequel begint er steeds interessanter uit te zien! Wanneer hij in de bioscoop te zien is, is nog niet bekend. We rekenen op een release in 2020.

Lees verder