Sonny en Dylan kijken MAFS: ‘Hier is iets gebeurd dat we niet te zien kregen’

Publiekslievelingen Sonny en Dylan vonden de liefde in Married at First Sight. Speciaal voor Veronica Superguide blikken deze ultieme ervaringsdeskundigen elke week terug op de allernieuwste MAFS-afleveringen.

Sonny en Dylan Married at First Sight

Dit was natuurlijk dé week waarin de eerste scheurtjes in het huwelijk van Nicole en Martijn op een pijnlijke manier zichtbaar werden. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: hoe keken de mannen naar deze pijnlijke tv-momenten? Het viel Dylan vooral op dat de twee al zo snel hard botsen in hun communicatie. “Ze kunnen allebei heel goed praten, maar ze verstaan elkaar niet.” “Het lijkt wel of ze twee verschillende talen spreken”, vult Sonny aan. De oud-kandidaat ziet ook wel wat positieve dingen, maar die worden snel overschaduwd doordat ze totaal niet matchen. “Wat ik heel lief vond van Martijn: die schoof een stoel voor haar aan, ging een ontbijtje halen. Hij stelde op een gegeven moment ook voor om de ruzie even te ‘parkeren’: zand erover, laten we verdergaan. Maar Nicole wilde dat dan weer niet. Het voelde allemaal heel ongemakkelijk en pijnlijk. En dat snap ik ook wel: als je elkaars gevoel niet erkent, hoe klein het ook kan voelen, bijvoorbeeld met dat ‘ik vind het water te koud’-gedoe, dan gaat het mis.” 

‘Er is veel meer gebeurd’

Volgens Dylan klapte het vast niet om een opmerking over te koud water of het al dan niet ‘terechtwijzen’ dat Nicole volgens Martijn de hele tijd doet. “Ik heb gewoon het gevoel alsof er veel meer is gebeurd. Waar geen camera’s bij waren. We misten een beetje context om de ruzie heen waardoor het vaag bleef waar het nu eigenlijk écht om ging. Het is niet goed en het voelt ook niet logisch dat het om zoiets relatief kleins al helemaal misgaat.

Martijn en Nicole Married at First Sight
© RTL

Hoe nu verder met Martijn en Nicole?

Kan de ‘relatie’ van Martijn en Nicole nog gered worden? Dylan: “Expert Patrick, die mee op huwelijksreis is, had al lang in moeten grijpen. Nu staan ze eigenlijk al met 1-0 achter. Ik denk trouwens niet dat Patrick er nog voor kan zorgen dat er toch liefde ontstaat. Het zit allemaal al zo diep; die wond kun je nooit meer helemaal genezen. Maar hij kan in ieder geval voorkomen dat het nóg verder uit de hand loopt.” Sonny wijst erop dat er in hun seizoen ook altijd een expert klaarstond wanneer dat nodig was: “We konden wanneer dan ook aankloppen bij Eveline. En nee, ik denk ook niet dat Patrick dit nog kan redden, maar het zou al heel fijn zijn als-ie de stressmomenten weg kan nemen. En nogmaals kan benadrukken waarom ze eigenlijk gematcht zijn, zodat ze elkaar misschien een beetje kunnen begrijpen en het niet uitdraait op een veel grotere ruzie.

Online haat

De mannen willen graag nog een keer benadrukken dat de vele online haatreacties rondom met name Martijn en Nicole véél te ver gaan. “Het deed me wel een beetje denken aan ons seizoen, toen we haatreacties en zelfs homofobe drek over ons heen kregen”, legt Sonny uit. “Gelukkig hadden wij elkaar toen als steun. En het is ook goed om te weten dat je als kandidaat altijd kan aankloppen bij de makers. Het zou natuurlijk niet nodig moeten zijn, maar er is hulp beschikbaar voor wie daar baat bij heeft.

Wilfred en Francois Married at First Sight
© RTL

Wilfred en François

Snel door naar de andere kandidaten! Onze MAFS-watchers raken het – net als vorige week – niet eens over Wilfred en François. Hoewel we nu veel meer van dit koppel hebben gezien, blijft Sonny bij zijn standpunt. “Wilfred en François gaan heel leuk en gezellig met elkaar om. Respectvol, ook. Hartstikke fijn om naar te kijken! Maar op lange termijn bloedt dit dood – zeker omdat er letterlijk een grote afstand tussen deze twee zit. Als je drie uur moet rijden om bij de ander te komen, moet het wel héél goed zitten. En dé vonk voel ik gewoon niet. Mijn onderbuikgevoel laat me zelden in de steek.” Ook Dylan denkt er nog steeds anders over dan zijn man. “Volgens mij zoekt Wilfred meer een maatje. Dat gaf hij ook aan, dat-ie die eigenlijk al heeft gevonden in François. Heel mooi. In die zin vind ik het ook een geslaagde match. En misschien werkt het ook gewoon zo, op latere leeftijd. Je hoeft niet meer meteen die hevige verliefdheid te voelen. Je zoekt op zo’n punt in je leven wat meer rust en stabiliteit.” Sonny schudt nee en lacht: “Waarom zou je drie uur rijden voor een ‘maatje’? Dan kun je toch ook in de buurt naar een maatje zoeken?” 

Maarten en Richelle

De mannen voelden een beetje ongemak naar boven komen bij de stukken met Maarten en Richelle, die elkaar deze week het ja-woord gaven. Sonny: “Maarten vond alles helemaal leuk, fantastisch en geweldig, terwijl het leek alsof Richelle er een beetje overdonderd van raakte. Wat het nog ongemakkelijker maakte? Die fotoshoot, toen de fotograaf vroeg of ze elkaar nog eens wilde kussen. Dat zag er heel onwennig uit en er zat ook een beetje afstand tussen die twee in de manier waarop ze elkaar vasthielden. Geen goed teken.” Dylan ziet deze match ook niet heel rooskleurig in. “Ze willen het allebei héél graag. Met name Maarten, die wil misschien wel té graag dat deze match het helemaal moet zijn, zo voelt het. Eigenlijk zitten ze allebei ook al in een heel stabiel leven met een goede baan en een eigen huis. De grote vraag is: wie gaat er iets opgeven voor de ander? En willen ze dat eigenlijk wel? Het voelt nu alsof er geen middenweg is en dat het uiteindelijk kan klappen omdat de liefde toch niet groot genoeg blijkt om iets van die structuur en veiligheid weg te geven.

Wichian en Loes in Married at First Sight
© RTL

Wichian en Loes

Oh, wat vind ik dit een fijn koppel!”, glundert Sonny wanneer de namen Wichian en Loes vallen. “En dan kom ik weer terug op mijn onderbuikgevoel: ik zie het zomaar slagen tussen deze twee. Ze lijken me een beetje van hetzelfde niveau op alle vlakken. Ze kunnen elkaar wel aan, denk ik. Het voegt ook echt wel iets toe: zij is heel creatief en hij is misschien wat meer gesloten en van de vaste structuur, maar dat geeft dan echt een nieuwe invulling aan het leven van de ander. De families waren ook aandoenlijk en stelden zich heel mooi en emotioneel op. Dus op dat vlak matcht het ook al.” Dylan deelt Sonny’s enthousiasme, maar houdt wel een slag om de arm. “Dat je niet echt op elkaar lijkt, kan op den duur natuurlijk ook voor een botsing zorgen. Dat de persoonlijkheden toch niet lekker klikken en dat dat voor wrijving gaat zorgen. Zo lang je maar goed en oprecht blijft communiceren – dan hoeft het zeker geen valkuil te zijn. Van alle koppels die we tot nu toe te zien kregen, vind ik dit wel de grootste kanshebber om te slagen.

Sonny wil graag nog wat aandacht vragen voor misschien wel zijn MAFS-hoogtepunt van het seizoen: de jurk van Loes! “Die maakte heel veel indruk op me. Een prachtige jurk met een hele mooie split. Wat een klasse. Wat een stijl. Het is echt Disney gemixt met porno. Heerlijk.

Sonny Monster-Lanjouw en Dylan Lanjouw-Monster zijn nog altijd gelukkig getrouwd en wonen samen. De mannen zijn eigenaar van een eigen kledingwebshop, SOODYonline.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.

Married at First Sight is elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland.