Sonny en Dylan kijken MAFS: ‘Als je dát tegen me zei, hoefde je niet meer terug te komen’

Publiekslievelingen Sonny en Dylan vonden de liefde in Married at First Sight. Speciaal voor Veronica Superguide blikken deze ultieme ervaringsdeskundigen elke week terug op de allernieuwste MAFS-afleveringen.

Dylan en Sonny Married at First Sight

Sonny en Dylan kregen meteen weer een fijne herbeleving bij het kijken van de eerste drie Married at First Sight-afleveringen. Ze zaten weer helemaal in dezelfde vibe als toen ze elkaar voor het eerst zagen bij het altaar. “Ik voelde meteen een soort puppy-verliefdheid bij Dylan, dat je elkaar overal achterna wil lopen en niet van elkaar af kan blijven.” Ook merkten de mannen meteen al een groot verschil met hun seizoen. Daar wisten de deelnemers pas later, bij het koppelsweekend, wie uiteindelijk door de selectie heenkwam en was getrouwd. “Nu wist je meteen al wie er nog meer meededen omdat Carlo Boszhard de hele groep ‘overviel’ in plaats van losse huisbezoeken deed”, legt Dylan uit. Achteraf gezien is dat een hele postieve verandering. Dylan: “Ik had daar echt behoefte aan. Natuurlijk weten je dierbaren die op de trouwerij waren dat je meedoet, maar alleen met de medekandidaten kun je écht praten over dit bizarre experiment. Alleen zij weten hoe je je écht voelt.

Martijn en Nicole Married at First Sight
© RTL

Martijn en Nicole

Het gaat weer lekker snel dit MAFS-seizoen: In de eerste aflevering stonden deelnemers Martijn en Nicole al voor het altaar om elkaar het ja-woord te geven. Wat is de eerste indruk van Sonny? “We weten zelf uit ons seizoen dat de korte tijd waarin je in beeld komt meteen al voor een bepaald imago kan zorgen bij kijkers, dus ik wil ze nog helemaal niet afbranden of iets dergelijks. Maar mijn eerste indruk was wel dat ze allebei een tikkie heftig en zelfverzekerd overkwamen. Dit lijken me mensen met een hele felle mening die allebei graag in het middelpunt willen staan. Wat helemaal prima is natuurlijk, maar het gaat waarschijnlijk echt hard tegen hard bij deze twee.” Dat zagen we al in de previews voor de komende weken, die in de eerste aflevering zaten. Er flitste een hele juicy, knallende woordenwisseling voorbij tussen Martijn en Nicole op huwelijksreis.

Huwelijksreis from hell

Op een gegeven moment – we weten nog niet wat eraan vooraf gaat – neemt Nicole de benen. “Weet je? Ik ga hier weg”, bijt ze Martijn toe. “Ik wens je een hele fijne reis naar huis.” Hoe die context ook zit: dit zou er bij Dylan nooit ingaan. “Als je dat tegen mij had gezegd...”, kijkt hij Sonny aan, “dan had je echt niet terug hoeven komen”. “Op dat moment ben je al zo’n drempel over gegaan, dat het haast niet meer goed kan komen.” Zijn man zit er hetzelfde in. “Weglopen tijdens een ruzie is heel erg. Dat moet je gewoon nooit doen.

De slagingskansen van Martijn en Nicole

Dylan vond het “best wel raar” om te zien dat de vriendengroepen van Martijn en Nicole een beetje in elkaar overlopen. “Het moet dan ook haast wel dat ze elkaar al een beetje kennen van het uitgaansleven.” Sonny: “Ja, joh. En je moet het dan ook niet willen als ‘vrienden van’, samen naar Ibiza gaan en die twee dan krampachtig uit elkaar houden. Het komt niet heel geloofwaardig over allemaal.” De mannen schatten de slagingskansen van dit koppel niet hoog in. Niet gek ook, wanneer die kleine fragmenten al wijzen op een pittige echtelijke ruzie. “Nee, dit wordt niks, daar ben ik bijna zeker van”, oordeelt Sonny. Zijn partner denkt er precies zo over. “Het kan nu wel goed gaan, maar als er later blijkbaar al op zo’n niveau geruzied wordt, zie ik het niet meer goedkomen.

Om het Nicole en Martijn-blokje toch een beetje positief af te sluiten: “Ik vind dat de makers alle families en vrienden van de kandidaten weer heel mooi en waardig in beeld brengen”, aldus Sonny. “Ze worden niet voor schut gezet zoals bij andere programma’s gebeurt. Die moeder van Nicole, bijvoorbeeld. Wat een leuke, lieve en grappige vrouw is dat!

François en Wilfred in Married at First Sight
© RTL

François en Wilfred

Dylan veerde op bij de beelden van de bruiloft van Wilfred en François: hij herkende wat mensen van de Wilfred-kant. “Want hij komt natuurlijk ook uit mijn oude stadje Emmen! Heel leuk om te zien.” De oud-kandidaat ziet op het eerste gezicht een leuke match. “Het zijn allebei uitgesproken types met een eigen wil en stijl. Het lijkt alsof ze wel aan elkaar gewaagd zijn. Ze zouden zomaar eens heel ver kunnen komen samen.” Er ontstaat wat nee-geschud naast hem. “Dit gaat niks worden”, denkt Sonny. “Ze raakten elkaar al heel veel aan tijdens de bruiloft. En dat is natuurlijk een goed teken, zou je denken, maar hier juist niet, zo zegt mijn gevoel. Ik zag helemaal niet dat puppy-achtige, die échte sparkle in de ogen. Het voelde een beetje geforceerd.

De afstand tussen François en Wilfred

Hier geen knallende ruzie in de preview – ook wel eens fijn. Wel ligt er een andere hobbel op de weg: de afstand tussen de twee. Emmen en Maastricht – dan ben je zo meer dan drie uur verder. Als ervaringsdeskundigen weten Sonny en Dylan dat een flinke afstand geen hobbel hoeft te zijn. “Maar als je nog in de ontdekkende fase zit of je zit een beetje tegen het randje van verliefdheid aan, kan het wel een dingetje worden. Sonny en ik wonen sinds een paar dagen pas officieel samen in Dordrecht. Dat op en neer pendelen een jaar lang vergt toch veel van je. Het is best ingrijpend allemaal.

Maarten en Richelle in Married at First Sight
© RTL

Maarten en Richelle

Over Maarten en Richelle kunnen we kort zijn: daar hebben we tot nu toe net te weinig van gezien om al te kunnen oordelen. “Het eerste wat ik dacht, was: die zijn gematcht op het tenissen”, lacht Sonny. En inderdaad: in de montage zien we de twee jonge tennisfanaten zogenaamd tegen elkaar spelen. “Qua uiterlijk vind ik ze in ieder geval wel lekker matchen met elkaar”, vult Dylan aan.

Hoge eisen

Er viel Sonny wel iets op. Hij vindt het een beetje gek dat de kandidaten allerlei eisen stellen aan hun droompartner. “Nicole wilde een lange man, blond haar, zus zo. Nou, François wilde ‘een echte vent’ en je kunt veel van Wilfred zeggen, maar het is zeker niet zo’n alfaman die Françoise bedoelt. Ook Maarten had weer allerlei eisen. Slank, blond, een sportief uiterlijk. Maar dat past toch helemaal niet bij het experiment?” Volgens hem moet je er juist blanco in gaan. “Je moet helemaal geen verwachtingen creeëren, hoe moeilijk dat ook is. Dan kan het juist tegenvallen en heb je de verkeerde mindset voor zo’n experiment. Want je laat het juist helemaal aan anderen over – dat ís het programma.

Het nieuwe Married at First Sight-seizoen

De mannen kijken enorm uit naar de rest van het seizoen en kunnen niet wachten om het lesbische koppel te ontmoeten. Want twee vrouwen, dat werd volgens Sonny “wel weer een keer tijd”. Een nieuw element dit seizoen, een groepsdiner na de huwelijksreis met álle kandidaten, belooft een boel sensatie. “Goed als je spannende tv wil maken, maar of het goed is voor het liefdesexperiment? Wat bij ons gebeurde tijdens het koppelsweekend (dat komt ook dit seizoen weer terug, red.) is dat er allerlei kampen ontstonden. Je was voor of tegen bepaalde kandidaten. Bij veel deelnemers ging het namelijk niet zo goed onderling en dat zorgt voor zoveel spanning en ongemak. Ik houd m’n hart vast nu zo’n element al eerder komt.” Dylan ziet wel veel potentie in een ander nieuw onderdeel: de matchmakers gaan mee op huwelijksreis om bij te springen als het uit de hand loopt. “Oké, nog meer mensen van het programma zorgt ook voor nog meer druk, maar het is fijn als je weet dat je iemand mag inschakelen die je weer op het juiste spoor kan brengen als het samen even niet meer gaat.

Sonny Monster-Lanjouw en Dylan Lanjouw-Monster zijn nog altijd gelukkig getrouwd en wonen samen. De mannen zijn eigenaar van een eigen kledingwebshop, SOODYonline.

Niets missen? Check hier onze Married at First Sight-overzichtspagina met het laatste nieuws én meerNeem ook een kijkje op onze MAFS-Facebookgroep om mee te praten over de laatste ontwikkelingen.

Married at First Sight is elke dinsdag en woensdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken kan via Videoland.