Subwoolfer Songfestival

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Subwoolfer Songfestival
SongfestivalBrandende VraagNPO

Songfestival: dit zijn de kanshebbers voor plek twee

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Kim Buitenhuis

Er moet wel iets geks gebeuren, wil Oekraïne er dit jaar niet met de winst vandoor gaan. Wij zetten de kanshebbers voor plek 2 vast op een rij. 'Dit wordt de zomerhit van dit jaar...'

Lekker fout uit Noorwegen

Dit wordt de minst spannende editie ooit, want volgens de bookmakers wint Oekraïne met een recordaantal punten. Iets met een oorlog, begrijp je. Ook S10 scoort hoog. Deze 10 kansloze inzendingen zijn het beluisteren en bekijken waard. Zoals Give That Wolf a Banana van Subwoolfer. Deze Noorse song zou het goed doen op een fout feestje: lekker dansbaar! Je checkt ‘m op dinsdag tijdens de halve finale.

Pure perfectie uit Zweden

Zweden is een wereldster rijker. Wát een stem heeft Cornelia Jakobs en wat een fantastisch lied! Droevig ook. Al hebben we zoiets moois als Hold Me close heel lang niet meer gehoord op het populaire liedjesfestijn. Tissues bij de hand tijdens de live versie donderdag.

Vervelend vegan uit Letland

In 2014 stuurde Letland het lied Bake a Cake, nu is het de beurt aan Eat Your Salad. Leuk geprobeerd van Citi Zēni, maar halverwege verlang je naar een dubbele Big Mac met extra bacon. Check ‘m tijdens de halve finale op dinsdag. Net als 'onze' S10, die niet alleen haar carrière maar ook haar liefdesleven dankzij het Songfestival een boost hoopt te geven... 

Malta’s Pride

Polen en Hongarije gaan met omstreden LHGBTIQ+ wetten terug naar de Middeleeuwen. Heel verdrietig voor de regenboog community daar. Malta’s Emma Muscat vindt daar wat van. Luister maar naar het catchy lied I Am What I Am, een nummer over zelfliefde en eigenwaarde. Donderdag tijdens de halve finale.

Chanel no. 1 uit Spanje

Deze powervrouw doet wat Beyoncé, Shakira en Jennifer Lopez ook zo goed kunnen: dansen, zingen, nog meer dansen en nog meer zingen. Chanel is allesbehalve een ‘SloMo’. Dit nummer heeft alles in zich om de nieuwe zomerhit van 2022 te worden! Dat wordt swingen tijdens de finale zaterdag.

DOUZE POINTS? uit Italië

Mahmood werd al een keer tweede, toen achter onze Duncan Laurence. Nu zingt hij samen met BLANCO. Brividi is by far de allermooiste ballad die je gaat horen. Als Poetin niet zo’n klootzak was geweest, had Italië waarschijnlijk voor de tweede keer het Eurovisie Songfestival mogen organiseren. Luisteren dus, zaterdag tijdens de finale.

Echt namaak uit Estland

Overduidelijk dat Stefan zich liet inspireren door de nummers Hey Brother van Avicii en Heroes van Songfestivalwinnaar Måns Zelmerlöw (2015). Hope is een lekker liedje, maar niet bijster origineel. Check je donderdag tijdens de tweede halve finale.

Rocketman 2.0 uit Verenigd Koninkrijk

Al jaren bungelt Engeland onderaan, maar daar komt nu verandering in. SPACE MAN ademt het sfeertje van Rocketman van Elton John, maar is allesbehalve een kopie. Landgenoot Barrie Stevens zou zeggen: ‘Vooral doorgaan!’ Dat wordt losgaan dankzij Sam Snyder tijdens de finale.

Strip Kip uit San Marino

Stripper is zó slecht en goedkoop, dat het hilarisch is. Het lied is in de stijl van Måneskin, de winnaar van vorig jaar. Het gaat een beetje over Britney, Madonna, Barbie, All You Need Is Love en voor je het weet staat Achille Lauro in zijn blote kippenborst. Helaas niet de Magic Mike waar je op hoopt! Donderdag even goed opletten tijdens de halve finale.

De eerste halve finale kijk je dinsdag 10 mei, de tweede halve finale donderdag 12 mei en de finale op zaterdag 14 mei. Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Better Call Saul: de béste serie van dit moment. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts

Tekst Robert Plat. Dit artikel verscheen ook in de nieuwe editie van Veronica Superguide die nu in de winkel ligt.

Lees verder