Sjoukje Hooymaayer op 78-jarige leeftijd overleden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Sjoukje Hooymaayer op 78-jarige leeftijd overleden

Sjoukje Hooymaayer op 78-jarige leeftijd overleden

|
|

Laatste update:

Sjoukje Hooymaayer is woensdag 19 september overleden. De actrice die vooral bekend was van haar rol als dokter Lydie van der Ploeg uit de razend populaire comedyserie ‘Zeg 'ns Aaa’ is 78 jaar geworden. Theaterproducent Hans Cornelissen, die in de serie haar zoon Gert-Jan speelde, maakte het treurige nieuws namens haar echte familie bekend.

“Het is wonderbaarlijk dat we er na 25 jaar nog zijn”

‘Zeg 'ns Aaa’ liep van 1981 tot en met 1993. Er werden in totaal 212 afleveringen van de serie gemaakt. In februari dit jaar kwam de gehele cast precies 25 jaar na de laatste aflevering weer bij elkaar voor een reünie. Hooymaayer verzuchtte toen nog: “Het is wonderbaarlijk dat we 25 jaar nadat we gestopt zijn er nog zijn, dat we nog leven. Dat vind ik echt heel uniek”. Twee maanden later werd bij de actrice echter eierstokkanker geconstateerd.

My Fair Lady

Door haar ziekte moest Hooymaayer stoppen met haar rol als Mevrouw Higgins in de musical My Fair Lady. Met deze rol maakte ze in 2017 juist haar comeback op de planken na een afwezigheid van twaalf jaar. Hooymaayer’s man, acteur en regisseur René Lobo, overleed drie jaar geleden.

Lees verder