Wilbert Gieske als Sinterklaas

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Wilbert Gieske als Sinterklaas

Sinterklaasintocht dit jaar zonder publiek en op geheime locatie

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Het is ieder jaar weer een hoogtepunt voor talloze kinderen: de aankomst van Sinterklaas in Nederland. Maar door de uitbraak van het coronavirus was het lang onzeker of de jaarlijkse intocht van de Goedheiligman dit jaar groen licht zou krijgen. De NTR heeft nu beslist om de landelijke intocht wel door te laten gaan. Maar alleen onder bijzonder strenge voorwaarden!

Coronavirus

Op de website van de NTR schrijft de omroep dat de intocht dit jaar ‘vanwege het coronavirus niet toegankelijk is voor publiek’. En dat heeft enorme gevolgen voor de invulling van het evenement. “Om te voorkomen dat de intocht tóch een grote massa belangstellenden trekt, zien we ons genoodzaakt de locatie dit jaar geheim te houden”, meldt de omroep.

‘Warm welkom’

Ondanks alle ingrijpende maatregelen schrijft de NTR ook dat de omroep er alles aan doet om het een leuk feest voor de kinderen te laten zijn. “Wij stellen alles in het werk om Sinterklaas zoals altijd een warm welkom te geven in Nederland, maar wel op een manier die verantwoord is”, aldus de NTR. Mocht het onverhoopt toch niet doorgaan, hebben we gelukkig altijd deze vijf geweldige Sinterklaas-films nog…

De intocht van Sinterklaas is op zaterdag 14 november te zien op NPO 3.

Lees verder