Shrek groeit uit tot heuse levensstijl

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Shrek groeit uit tot heuse levensstijl

Shrek groeit uit tot heuse levensstijl

|
|

Laatste update:

Shrekfest: het is precies zoals het klinkt. Een festival vol superfans van Shrek, helemaal groen geschminkt of verkleed als ander personage zoals de wolf, stiefmoeder of ezel. Het is een en al gekte met maffe wedstrijden zoals het eten van zo veel mogelijk uien… Het zal er vast lekker ruiken.

Shrek is overal

Shrek is een ware levensstijl geworden. Dit jaar wordt het festival voor de vijfde keer georganiseerd in Madison, gelegen in de Amerikaanse staat Wisconsin. De Shrek-fans komen bij elkaar om de allereerste film uit 2001 te bekijken of om te zien wie het beste de ‘Shrekbrul’ na kan doen. De groene oger is overal: van verpakkingen tot computergames.

Begonnen als grap

Het begon ooit als een grap, waarbij een nep-evenement op Facebook werd gemaakt. Een groep vrienden geloofde het echter wél en besloten naar Madison af te reizen. Eenmaal daar kwamen ze erachter dat ze er in waren getrapt. Omdat ze het zo’n leuk idee hadden gevonden, besloten ze het zelf maar te organiseren. Zo geschiedde: Shrekfest groeide uit tot populair festival, dat ieder jaar groter wordt.

Op 2 september wordt het festival in Madison georganiseerd.

Lees verder