Selma van Dijk en Gallyon van Vessem

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Selma van Dijk en Gallyon van Vessem

Na Gallyon nu ook Selma van Dijk ontslagen bij Hart van Nederland

|
|

Laatste update:

Het hing helaas al in de lucht, maar dat maakt de klap vast niet minder groot: na Gallyon van Vessem ontslaat SBS6 nu ook het andere Hart van Nederland-icoon Selma van Dijk.

"Het is heel jammer en als het aan mij had gelegen was ik nog even doorgegaan", zo reageert Selma tegenover RTL Boulevard. En waar Gallyon - die recent bij Beau vertelde over haar ontslag - nog een afscheidsuitzending kreeg, is Selma's laatste Hart van Nederland-uitzending blijkbaar al geweest. 

Ontslag door leeftijd?

Ook rond dit ontslag leeft het idee dat het waarschijnlijk door haar leeftijd komt en het feit dat Hart vermoedelijk wil 'verjongen'. Net als Gallyon is Selma 50 jaar oud. "Voor Selma is in het vernieuwde Hart van Nederland straks geen presentatierol meer weggelegd", zo verdedigt SBS6's tv-baas Marco Louwerens zich in RTL Boulevard. Selma: "Het is een heel gek idee dat ik na 16,5 jaar er niet meer sta. Dat moet ik echt nog even laten bezinken."

Laatste uitzending Selma

Wat het extra zuur maakt voor Selma? Haar laatste uitzending is zónder dat ze dat wist al geweest. Op 14 oktober stond ze voor het laatst achter de Hart van Nederland-desk. "Dat liep uiteindelijk zo, dat is ook een beetje vreemd. Maar het idee dat ik echt afscheid moet nemen in de uitzending is ook niet aan mij besteed."

Lees verder