Gallyon van Vessem

Veronica Superguide logo
Gallyon van Vessem

‘Selma en Gallyon worden eruit gegooid bij Hart van Nederland’

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

John de Mol haalt even flink de bezem door SBS-klassieker Hart van Nederland. Het nieuwsprogramma moet 't voortaan doen zonder oudgedienden Selma van Dijk (50) en Gallyon van Vessem (50).

Dat meldt het AD. Beide presentatrices waren niet bereikbaar voor commentaar. "Op welke termijn zij niet meer te zien zullen zijn, is nog onduidelijk", zo valt te lezen in de krant. "Daarover worden nog gesprekken gevoerd, eventueel met juridische bijstand."

‘Selma en Gallyon worden eruit gegooid bij Hart van Nederland’
Selma van Dijk.

Onrust bij Hart van Nederland

Deze ingreep komt niet helemaal uit de lucht vallen, al blijft het onbekend waarom juist deze twee - die al jáááren Hart van Nederland maken - moeten vertrekken. Eerder meldden we al dat het ontzettend onrustig was achter de schermen. Ook toen, begin dit jaar, zou De Mol deze klassieke avondshow al willen 'verfrissen'. Hierdoor moest ook tv-mammoet Piet Paulusma het veld ruimen

Verklaring SBS6

SBS6 bouwt nu met man en macht aan een héle nieuwe smoel. Met succes. Programma's als Lingo en Man Bijt Hond scoren momenteel vrij goed. "Hart van Nederland wordt versterkt’’, zo verklaart een Talpa-woordvoerder. "Uit onderzoek is gebleken dat het programma nog potentie heeft om te groeien. Dat betekent dat er op termijn veranderingen bij het programma zullen komen." Oftewel: mogelijk moeten ook andere presentatrices vrezen voor hun baan.

Lees verder