Ruud de Wild The Passion

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Ruud de Wild The Passion
NPO

Ruud de Wild stottert als verteller in The Passion: “Waarom al dat commentaar op Ruud?”

|
|

Laatste update:

Radio-DJ Ruud de Wild is de verteller van de twaalfde editie van The Passion en helemaal soepeltjes gaat het niet. Hier en daar struikelt hij over wat woorden. Maar heel veel kijkers vinden dat juist charmant. “Een verteller die stottert, niet handig”, grapt Ruud tussen zijn zinnen door.

Sommige woorden komen er niet zo lekker uit. Dat wéét Ruud zelf ook en laat hij ook eerlijk blijken. Toch hadden veel kijkers liever een andere verteller daar gehad. “Wat een slechte keuze voor Ruud de Wild. Echt doodzonde.”

 

Naast de lijdensweg van Jezus Christus hebben we als tweede lijdensweg de presentatie van Ruud de Wild #ThePassion

— Harm (@hetisHarm) April 14, 2022

 

Ruud, zet gewoon je bril even op #ThePassion pic.twitter.com/XSeNgXHrbB

— Daan Bultje (@daanbultje) April 14, 2022

 

Ik wil niet lullig doen maar mijn hemel, wat een slechte keuze voor Ruud de Wild. Echt doodzonde. #ThePassion

— Linda (@unofficial_lin) April 14, 2022

 

Ik wil niet lullig doen maar mijn hemel, wat een slechte keuze voor Ruud de Wild. Echt doodzonde. #ThePassion

— Linda (@unofficial_lin) April 14, 2022

 

Het is zeker niet meer mogelijk om Ruud de W. te vervangen voor iemand die wél 1 zin kan uitspreken zonder haperingen??? 🤦‍♀️🙄#ThePassion

— adnariM (@adnariM1975) April 14, 2022

;

 

“Een verteller die zich kwetsbaar opstelt en foutjes durft te maken. Hoe mooi, tegenwoordig moet alles maar perfect zijn”, klinkt het op Twitter. “Waarom al dat commentaar op Ruud?! Hij heeft verteld dat hij dit moeilijk vindt, maar het toch doet. Dapper, dus.”

 

De stotterende verteller

Eerder al in een interview met tvgids.nl vertelde Ruud dat hij twijfelde of hij de uitgelezen verteller was. “Ik ben namelijk een behoorlijke trechter. In die zin, dat woorden bij mij nogal eens vastlopen en ik dan ga stotteren. Dus ik kan me voorstellen dat zoiets bij de rol van verteller best onhandig kan zijn. Maar dat vonden de makers kennelijk juist charmant.”

 

Een verteller die zich kwetsbaar opstelt en foutjes durft te maken. Hoe mooi, tegenwoordig moet alles maar perfect zijn. Ik vind dit veel meer perfectie dat het foutloze voorlezen zonder gevoel. Ruud, je doet het goed 💜! #ThePassion #ThePassion2022

— Monique van Helvoort (@Moniique1991) April 14, 2022

 

Presentatie van Ruud vind ik leuk, niet zo stijfjes. Ik vind de zang alleen echt heel erg slecht, vooral die vrouw in het blauw. Een totale aanfluiting. #ThePassion

— Eliza (@Ninaeliza72) April 14, 2022

 

Voor alle azijnzeikers op Twitter. Ruud de Wild is een geboren stotteraar, stotteren speelt sneller/vaker op bij spanningen. ♥️ Reken maar dat zoiets als dit aan elkaar praten een zenuwklus is. 🍀#ThePassion

— Anna Tiecken (@AnnaTiecken) April 14, 2022

 

Een verteller die stottert..geeft niets Ruud! Voor mij ben je een charmante stotteraar, niets mis mee! #ThePassion

— Sientje (@Cindy60959916) April 14, 2022

 

Ruud zegt dat hij door zijn stotteren fouten maakt. Dat vind ik dan wel weer stoer. #ThePassion

— Alice Gnodde 🚜 (@aole72) April 14, 2022

 

Maar dat is trouwens niet de enige kritiek die Ruud de Wild kreeg. Eerder kreeg hij al kritiek over het meedoen in The Passion. Benieuwd hoe de muziek gekozen wordt in The Passion? Je leest hier alles over the spot on keuzes.

The Passion wordt vanavond om 20.30 uur uitgezonden bij KRO-NCRV op NPO1. Op donderdag 26 mei is The Passion Hemelvaart (het vervolg) om 20.30 uur te zien op NPO1.

Lees verder