RTL komt dit najaar met zeven late night-talkshows per week

Renze Klamer

Talkshow hier, talkshow daar. Je ontkomt niet meer aan de tafelgesprekken als je op de bank ploft voor een avondje tv. RTL zorgt er nu voor dat je er al helemaal niet meer omheen kan: de zender gaat zeven dagen per week een late night-talkshow uitzenden. 

We hebben BEAU, Jinek en Humberto die RTL 4 op dit moment domineren in talkshow-land. Binnenkort komt daar een nieuw (maar bekend) gezicht bij. Renze Klamer zal vanaf begin juli plaatsnemen als presentator voor de camera's. Humberto zal op de maandagavond plaatsmaken voor het talkshow-debuut bij de commerciële televisie van Renze op 4 juli. 

Zaterdag

Met dat nieuwe gezicht wordt meteen ook een gat in de week gevuld. Tot nu toe zendt RTL iedere dag een talkshow uit, met uitzondering van de zaterdag. Vanaf eind augustus is dat dus niet meer het geval en kunnen we iedere dag op de hoogte blijven van alle actualiteiten. 

Nieuwe uitstraling

''De stap om de zaterdag erbij te pakken is een hele logische, omdat de actualiteit immers nooit stilstaat'', stelt RTL-contentdirecteur Peter van der Vorst. En of we iedere dag naar hetzelfde zullen gaan kijken? ''De weekendshows hebben een geheel eigen karakter en uitstraling vanuit een nieuwe studio.'' Peter geeft daarbij aan dat de nadruk meer zal liggen op muziek en entertainment, maar er nog wel het nieuws wordt besproken. 

Vanaf zaterdag 27 augustus draait Humberto Tan de weekenddiensten aan de talkshow-tafel, maar vanaf begin november zal Renze Klamer zijn stoel overnemen. 

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.