RTL Exclusief gaat flink op de schop!

Door Redactie
Beau van Erven Dorens

Het zat er al een beetje aan te komen, maar het is nu echt definitief: Beau van Erven Dorens' show RTL Exclusief gaat er heel anders uitzien dan we tot nu al hebben gezien. Het wordt namelijk een heuse nieuwsquiz! 

Het had de nieuwe zondagavondshow van Beau van Erven Dorens moeten worden, maar helaas ging dit programma dramatisch van start. Kijkers vonden de persiflages van Martine Sandifort als koningin Máxima, Kasper van Kooten als Johan Derksen en Remko Vrijdag als Mark Rutte al 'niet grappig', maar toen de makers ook nog eens op de proppen kwamen met een 'deepfake' van de overleden Johan Cruijff was de maat voor vele kijkers vol. En toen moest het programma nog officieel van start gaan...

Uitstel, geen afstel

RTL besloot RTL Exclusief daarom eerder al met een week uit te stellen en met de makers terug te gaan naar de tekentafel. De zender liet daarop weten "dat de basis er al stond, maar dat er ondertussen nieuwe inzichten zijn ontstaan die de makers graag willen gebruiken". Uiteindelijk blijkt er nu een knoop te zijn doorgehakt en wordt de bijzondere talkshow omgetoverd tot wekelijkse nieuwsquiz.

Spannend vragenvuur

In het nieuwe format - dat dus gewoon vanaf 10 januari te zien is - nemen twee teams onder leiding van presentator Beau van Erven Dorens het tegen elkaar op. Op deze manier zien we dus alsnog een terugblik op de afgelopen week, maar wel met wat 'fake' nieuwsfeitjes tussendoor. De vraag is: weten de kandidaten die te onderscheiden van het 'echte' nieuws? Wie er in de eerste aflevering de strijd aangaan (en of daar wel typetjes bij komen kijken), is nog niet bekend.

RTL Exclusief is vanaf 10 januari om 21.20 uur te zien op RTL4.