Roxeanne Hazes niet blij met Hazes-docu: 'Had niet gemaakt mogen worden'

Roxeanne Hazes

Eerder vanavond zond NPO 3 de allereerste aflevering van Kleine Jongen uit, een nieuwe docu met daarin nooit eerder vertoonde beelden van Nederlands bekendste volkszager ooit. Het doet Roxeanne Hazes veel pijn: door haar gemaakte privé-beelden worden - zonder haar toestemming - gebruikt.

Dat liet Roxeanne zojuist weten in een, zoals ze zelf ook al aangeeft, zeldzame reactie op familie-zaken. In tegenstelling tot moeder Rachel en broer André werkte Roxeanne niet mee aan de docu. Er zijn onder meer beelden te zien van de laatste fase van Hazes' leven en sommige beelden zijn zelfs door Roxeanne gemaakt met de camcorder die ze van haar vader kreeg. 

Roxeanne reageert

"Dit zijn een van de laatste gesprekken tussen hem en mij", zegt ze over die beelden. "De beelden liggen nu op straat. Dat doet extra veel pijn." Rox stuurde haar management op de producenten van de docu-reeks af om ervoor te zorgen dat die beelden niet worden uitgezonden, maar dat lukte niet. "Het kwetst me dat deze wens genegeerd is en dat dit in de komende afleveringen naar alle waarschijnlijkheid nog vaker gebeurt."

'Had niet gemaakt mogen worden'

De zangeres vindt dat deze docu-reeks eigenlijk niet gemaakt had mogen worden vanwege de privé-beelden en snapt al helemaal niet dat de publieke omroep eraan meewerkt. Ook wil ze benadrukken dat dit standpunt niet komt doordat ze geen contact meer heeft met haar moeder. "Dit is geen ordinaire pesterij."

De hele verklaring van Roxeanne kun je hieronder lezen:

Veel bijval

Roxeanne krijgt veel bijval onder haar verdrietige Insta-post, ook van BN'ers. "Rox, trots op jou", schrijft Chantal Janzen. "Bizar dat dit tegen jou wens in toch wordt vertoond. Wat goed van jou dat jij je hierover uitspreekt", vindt Romy Monteiro. "Ach lieve schat", schrijft Marije Knevel. "Wat akelig en wat goed dat je ontzettend duidelijk maakt hier."

De documentaireserie Kleine jongen: het echte leven van André Hazes is sinds vandaag wekelijks om 20.:25 uur te zien op NPO 3.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws: