• SBS

Roxane Knetemann brandt Oranjewinter-collega Marcel van Roosmalen volledig af: 'Negatief en slecht'

Door Emma de Wijer
Marcel en Roxane

De Oranjewinter mag dan een tv-hit zijn, maar het succes wordt niet onder alle collega's gevierd. Roxane Knetemann heeft helemaal geen hoge pet op van haar collega Marcel van Roosmalen. En dat steekt ze niet onder stoelen of banken.

Sneer

Marcel heeft een column in het SBS 6-programma. Vlak voor die werd getoond, verkondigde de oud-wielrenster haar ongezouten mening over het werk van de journalist. "Ik vind zijn toon… Op een gegeven moment blijft het zo donker, negatief, shit, slecht. Daar hou ik niet van. Dat is niet mijn manier van in het leven staan", sneerde ze naar Marcel. 

Zó negatief

Met Marcel zelf heeft Roxane ook he-le-maal niks. Bij een foto van Marcel op het scherm: "Dat wat hij hier op die foto uitstraalt, daar word ik niet vrolijk van", zei Roxane. "Het is zó negatief. Hij was in de zomer ook in De Avondetappe en hij had een héle leuke dag gehad en dan is hij zó negatief over die dag en dat vind ik niet eerlijk."

Niet echt

Wilfred Genee nam het nog een beetje op voor Marcel. "Dat is toch gewoon een businessmodel?", zei hij over de toon en uitstraling van de journalist. Roxane hekelt de 'act' van Marcel juist het meest. "Als het echt echt is, dan denk ik: nou ja, oké. Maar dat is niet echt. Ik vind dat niet fijn. Ik wil gewoon iemand die echt is."

Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp zijn al jaren een episch trio. Het drietal is op dit moment dagelijks te zien in De Oranjewinter. Gisteravond ontbrak echter een van hen. Lees hier waarom.

De Oranjewinter zie je elke dag rond 22.00 uur op SBS6.