Romy Monteiro, vader

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Romy Monteiro, vader

Romy Monteiro vertelt openhartig over leven zonder vader: 'Is goed zo'

|
|

Laatste update:

Wie aan Romy Monteiro denkt, denkt al snel aan haar moeder (en musicalster) Antje Monteiro, maar over haar vader wordt nauwelijks gesproken. En dat blijkt een reden te hebben: Romy heeft namelijk amper contact met hem.

In de podcast Effe Relativeren van Kaj Gorgels vertelt de musicalster (die vorig jaar kort in het ziekenhuis heeft gelegen) openhartig over hoe zij haar jeugd zonder vader heeft beleefd.

Pogingen tot contact

"Ik heb het wel heel erg geprobeerd en hij op zijn manier ook wel, maar ik ben gewoon zonder mijn vader opgegroeid", antwoordt Romy op de vraag van Kaj of ze nog contact heeft met haar verwekker. "Toen ik jonger was, vond ik dat heel jammer, want op Vaderdag of momentjes dat je je vader mist op je verjaardag, is hij er niet, maar later wen je daar dan aan. Op een gegeven moment weet je niet beter."

Ander karakter

Rond haar zestiende verjaardag deed ze een poging om het contact te herstellen. "Dan heb je contact met een man die je niet zo heel goed kent en het bleek dat hij een heel ander karakter heeft dan ik, dus dan is het best lastig om op late leeftijd naar elkaar toe te groeien", legt Romy 'Tiger King' Monteiro uit. "We hebben het echt een paar keer geprobeerd, maar allebei de conclusie getrokken dat het wel goed is zo." Ondertussen heeft haar vader echter niet stilgezeten: hij kreeg namelijk nog 3 kinderen (en had er voor Romy al 2), maar ook zij staan niet in heel goed contact met hun vader. "Kindjes maken vindt hij leuk, maar opvoeden? Dat is lastig." Beluister hieronder de hele podcast.

Lees verder