Romana in BB Vol Liefde

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Romana in BB Vol Liefde
RTLRealityB&B vol Liefde

Romana uit B&B Vol Liefde doet boekje open over Bert: 'Niet heel galant'

|
|

Laatste update:

Hoe Bert met zijn hond door het Franse landschap banjerde, dát sprak Romana aan. Naar aanleiding van zijn promofilmpje meldde ze zich aan. Maar eenmaal in Frankrijk bleek de realiteit minder rooskleurig. Romana blikt terug op haar deelname aan RTL 4-hit B&B Vol Liefde.

Mislukt liefdesavontuur

Een knusse boerderij in een lief, klein dorpje: alle ingrediënten waren aanwezig om Berts liefdesavontuur in B&B Vol Liefde tot een succes te maken. Maar de volgens kijkers best wel lompe Bert had de grootste moeite om het gezellig te hebben met zijn vrouwelijke logees. Kijkersfavoriet Romana kwam nog het dichtst in de buurt van de romantiek, maar ook zij wist de norse Bert niet te ontdooien.

Ongemakkelijke ontmoeting

Romana herinnert zich de eerste ontmoeting nog goed. Het was 'een beetje ongemakkelijk'. "Hij zat te zenuwen om de Formule 1. Als ik zou komen, moest dat voor óf na de race zijn, niet tijdens. Dat wist ik natuurlijk niet", vertelt ze aan Linda.nl. "Uiteindelijk kwam ik vlak voor de race binnen en gingen we samen voor zijn kleine tv’tje zitten. Op zich niet erg hoor, ik kijk ook graag. Maar dan wacht je zo lang op de eerste vrouw die langskomt en dan wil je eerst Formule 1 zien. Niet heel galant. Maar dat is Bert hè, dat kun je hem ook niet kwalijk nemen. Hij is puur zichzelf." Kijkers reageerden dan ook geschokt op de 'pijnlijke' eerste date van Romana en Bert.

Verkeerd gecast

Velen hoopten op een romance tussen de twee, maar al gauw bleek er niet meer dan een vriendschappelijke klik te zijn. Ook met de andere vrouwen werd het niks. "Wij vrouwen zijn verkeerd gecast voor Bert", vindt Romana. "Natuurlijk, het was leuke televisie en lekker ongemakkelijk. Maar wij pasten niet in het beeld dat hij van zijn ideale vrouw had. Dat was al snel duidelijk. Bert had ook wel meer om ons mogen geven. Hij zorgde er niet voor dat we samen leuke dingen gingen doen, of zo. Maar zo is hij." Romana heeft geen contact meer met Bert. "We hebben even ge-app’t, maar verder niet", verklaart ze. "Ik hoef hem ook niet als vriend." Wel spreekt ze medekandidaat Annemarie af en toe. Een verzoening tussen Romana en Bert zit er dan ook niet in, want ook Bert heeft aangegeven geen behoefte aan contact te hebben. "Ik heb ook geen tijd meer om nog energie in haar of andere dames te steken. Ik heb het echt te druk nu."

Het afgelopen seizoen van B&B Vol Liefde is terug te kijken op Videoland. Seizoen 2 komt er dit jaar nog aan, déze B&B-eigenaren doen mee.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we Moon Knight, Het jaar van Fortuyn en Ice Age: Adventures of Buck Wild. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder