Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

Door Cintha Rood
BB vol liefde

In de datingshow B&B Vol Liefde gingen eigenaren van buitenlandse B&B's op zoek naar de liefde. Die avonturen bleken een waanzinnige hit door alle intriges en drama. Niet heel gek dat er een nieuw seizoen aankomt.

Presentator Art Rooijakkers stelde op kerstavond niet zes, maar ditmaal elf nieuwe B&B-eigenaren voor in het programma B&B Vol Liefde: De aftrap. Deze singles gaan volgend jaar stuk voor stuk op zoek naar de liefde van hun leven.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

1. Hans

De 54-jarige Hans runt in het Italiaanse Pistoia een B&B met z'n Italiaanse ex (??!!). Maar geen paniek dames: die ex laat zich niet vaak zien. De ondernemer houdt van kokkerellen en heeft - aldus hijzelf - vrouwen heel veel te bieden. Hij mist affectie en samen leuke dingen doen met een partner. Als hij iets lekkers eet denkt hij vaak: "Dan zit je het in je eentje op te eten". Hij zoekt een leuke en vlotte vrouw die van aanpakken houdt.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

2. Denise

In het Zuid-Spaanse dorp Órgiva woont de dertigjarige B&B-eigenares Denise. Ze houdt van sporten en is naar eigen zeggen "ondernemer in hart en nieren". Als haar B&B - die nu wordt verbouwd - helemaal staat, wil ze weer een nieuwe uitdaging aangaan.

Het afgelopen jaar is Denise vooral met zichzelf en haar werk bezig geweest, daar wil ze in 2022 verandering in brengen. Ze heeft het fijn alleen, maar een man maakt volgens haar het plaatje compleet. Geen dominante macho, maar een lieve, sportieve, intelligente en ambitieuze Nederlander. Het liefst eentje die kan koken.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

3. Ted

Estreito Da Calheta op Madeira is de woonplaats van de 67-jarige Ted. Ze is in de afgelopen tien jaar twee partners verloren en op zoek naar een nieuwe liefde. Geïnteresseerde mannen die wel willen werken mogen helpen met het zwembad of de planten in de tuin, maar ze gaat net zo lief wandelen in de buurt. Ze geniet van het leven op het eiland en zoekt een lieve man die van het leven en reizen houdt. "Gewoon een gezellige kerel", aldus Ted.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

4. Astrid

Tussen de witte bergtoppen in het Oostenrijkse St. Michael im Lungau woont de 48-jarige Astrid samen met haar twee kinderen. Ze maakt lange dagen en onderneemt veel met haar kinderen in de door haar zo geliefde bergen. Oostenrijk vindt ze waanzinnig, maar de mannen vindt ze te traditioneel.

Astrid beschrijft zichzelf als sterk, zelfstandig en direct. Daarom zoekt ze een Nederlander (met mooie ogen en een lieve glimlach) die wat tegengas kan geven. Eentje die weet waar hij aan begint: een drukke vrouw die best wat hulp kan gebruiken. Maar dat helpen, dat hoéft niet per se.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

5. Noes

De gepensioneerde professionele danser Noes is 69 jaar en vindt dansen nog altijd het mooiste vak van de wereld. Maar nu ligt de focus op zang en natuurlijk: het vinden van een man aan zijn zijde. Noes' laatste relatie was twaalf jaar geleden en waar hij naar op zoek is, is vooral een man op wiens sterke schouder hij af en toe mag leunen. Een positieve man, eentje die het avontuur aan wil gaan. Hondje Buddy hoort bij the total package, dus van honden moet hij absoluut houden.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

6. Hans

De 59-jarige Hans is een lieve vrijbuiter met een enorme B&B in het Franse Dégagnac, inclusief een manege. Naast een hoop paarden heeft hij Duitse dog Blue, waarmee hij graag op de bank tv kijkt. De ondernemer zingt in een band die al 40 jaar bestaat. Hij zoekt een zelfstandige vrouw die niet van de Toppers of André Hazes houdt en een diva hoeft ook geen contact te zoeken, Hans' B&B zit namelijk in een uithoek waar je niet kunt winkelen. Het liefst vindt hij "een soulmate waar ik verliefd op word".

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

7. Mireille

De veelzijdige wereldreizigster Mireille (54) vindt het Marokkaanse Marrakech, waar ze in het voorjaar een B&B wil openen, een magische stad. Ze heeft veel zon nodig en in deze stad zit ze ook nog eens dichtbij haar dochter, die op drie uur vliegen afstand woont. De filosofie van haar B&B houdt in dat ze lichaam en geest wil versterken, dat doet ze onder andere met Tibetaanse klankschalen en ademhalingstechnieken. Mireille is net gescheiden en zoekt een leuke man waarmee ze haar leven in Marokko kan delen.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

8. Martijn

Deixa O Resto in Portugal is de locatie van de B&B van de dertigjarige Martijn, die hij samen met zijn ouders runt. Hij is verzorgend, in zijn werk maar ook als partner. Martijn heeft zo'n drie serieuze relaties achter de rug, vaak met niet-Nederlandse vrouwen. Volgens zijn moeder heeft hij geen vriendin omdat hij kritisch is en heel veel in het leven wil. Hij zoekt een actieve en lieve vriendin en valt heel specifiek op lichte ogen, die vindt hij het allerbelangrijkste in een vrouw. "Die veranderen de rest van je leven niet meer", vertelt de ondernemer.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

9. Herman

In het Ierse Killaloe heeft Herman een B&B, de 62-jarige ondernemer werd achttien jaar geleden verliefd op het plaatsje toen hij er een keer ging vissen. Herman zoekt iemand tegen wie hij kan vertellen wat voor mooie dingen hij die dag heeft gezien, of waarmee hij die dingen samen kan zien. "Iemand voor van knuffelen tot seks", legt Herman helder uit. Hij heeft de B&B zelf verbouwd en verhuurt daarnaast ook bootjes aan zijn gasten. Z'n toekomstige vriendin hoeft niet aan te komen op hoge hakken of met nagellak: daar is Herman niet bepaald gek op.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

10. Natasja

In de Franse gemeente Blèves vind je de B&B van de 48-jarige Natasja, die na een drukke baan koos voor een leven "waarin ze alleen nog maar dingen doet die ze leuk vindt". Ze heeft alles, maar nog geen liefde. Natasja begrijpt het als haar toekomstige vriend z'n eigen bedrijf wil houden en niet mee wil helpen in haar bedrijf. De ondernemende Natasja houdt van de natuur en ouderwetse bordspelletjes, borrelen met vrienden en feestjes. Ze is op zoek naar een zelfstandige Nederlander waarmee ze heerlijk in het Nederlands diepgaande gesprekken kan voeren. Eentje die haar de kers op de taart vindt.

Dit zijn de nieuwe deelnemers van B&B Vol Liefde!

11. Richard

In Portimao, een plaatsje in Portugal, vind je de B&B van de vijftigjarige Richard. Hij verhuisde naar de Algarve nadat de liefde van zijn leven een paar jaar geleden overleed. Hij kocht een overwoekerde camping met een villa en maakte daar zijn B&B van. Richard houdt van een goed gesprek en eerlijkheid, maar geeft toe dat hij niet de makkelijkste is om mee samen te leven. Over zijn partner zegt hij: "Als zij gelukkig is, ben ik dat ook. Dat geeft me gewoon een goed gevoel." Hij zoekt liefde en warmte en iemand die hem aanvoelt.

Vorig seizoen kwamen er geen relaties uit het programma voort. Laten we hopen dat de vonken dit tweede seizoen wel overslaan. Ben je geïnteresseerd in een van de elf kandidaten? Inschrijven voor B&B Vol Liefde kan vanaf nu!

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.