De Power Rangers

Veronica Superguide logo
De Power Rangers
Ophef

Rode Power Ranger gearresteerd voor Corona-fraude

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hoe ouder je wordt, hoe meer je het beeld van je oude jeugdhelden bij moet stellen. Austin St. John, die wereldberoemd werd als de rode Power Ranger, is in Amerika aangehouden op verdenking van fraude.

Tijdens de coronacrisis regelden veel overheden noodfondsen waar ondernemers konden aankloppen, omdat ze geen inkomsten meer hadden maar wél vaste lasten. Austin St. John wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij een groep die op basis van valse informatie geld probeerde los te peuteren.

Go, go Fraude Ranger!

In totaal worden 18 mensen onderzocht die samen onterecht 3,5 miljoen dollar ontvingen. Volgens de Openbaar Aanklager deden ze dit door snel bedrijven op te richten, of valse werknemers te verzinnen. Omdat de nood hoog was, was de Amerikaanse overheid vooraf niet zo moeilijk met het verlenen van financiële hulp. Hierdoor was het vrij makkelijk om geld te ontvangen, maar de regering onderzoekt nu of het geld goed terecht is gekomen. Spoiler alert: er is behoorlijk vaak gefraudeerd!

Austin St. John ontkent dat hij afwist van de fraude. Volgens de acteur trad één van de andere verdachten op als zijn zaakwaarnemer, en heeft hij de andere verdachten zelfs nooit ontmoet. Austin St. John en zijn mede-Power Rangers verdienen tegenwoordig bijna uitsluitend geld met het bezoeken van beurzen en het uitdelen van handtekeningen; tijdens de coronacrisis hebben ze ongetwijfeld financieel zware tijden meegemaakt.

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Te luisteren via SpotifyApple Podcasts en andere populaire podcast apps.

Lees verder