Ken je deze nog? De beste televisie-intro’s uit de 90s!

Veronica Superguide logo
Ken je deze nog? De beste televisie-intro’s uit de 90s!

Ken je deze nog? De beste televisie-intro’s uit de 90s!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Hoewel de jaren 90 al bijna 20 jaar voorbij zijn, kennen we sommige televisie-intro’s nog helemaal uit het hoofd! Zit jouw favoriet er tussen?

Een goede televisie-intro trekt je de show in, en maakt in een krappe minuut duidelijk wat je kunt verwachten. Ken je deze geweldige (of in elk geval effectieve...) 90s-intro’s nog? De meesten zingen we nog steeds mee!

Baywatch

1989

Waar Baywatch precies over ging weten we niet meer. Af en toe viel er iemand in het water, waarna een peloton mooie mensen (en Jeremy Jackson) er in slowmotion op af rende. De details zijn vaag, maar de gevoelige pianoriedels vergeten we nooit! 

Til me op, en wieg me in slaap, David Hasselhoff!

Batman: The Animated Series

1993

Batman: The Animated Series was een puike tekenfilm, en de intro absoluut één van de beste cartoonintro’s ooit. Ook al heb je nog nooit van Batman gehoord: na één minuut weet je precies wat voor figuur het is. De sfeervolle noir/art deco-stijl is de kers op de taart.

The X-Files

1993

The X-Files waren niet voor de poes! Elke week onderzochten David Duchovny en Gillian Anderson een mysterieuze zaak, terwijl op de achtergrond verschillende complotten speelden. 

Als je de intro anno 2018 terugziet, lijkt het een video die iemand in in zijn lunchpauze met Windows Movie Maker in elkaar heeft geflanst. Hey, het waren de 90s, dus we deden het er maar mee.

Xena: Warrior Princess

1995

The power… the passion… the danger… Lucy Lawless in een lederen corset… Xena: Warrior Princess veranderde onze wereld...

Baantjer

1995

De schrijfmachine waarvan het geluid inslaat als een bom, trekt meteen de aandacht. De mild dreigende muziek, met lichte oversturing en reverb, geeft aan dat er iets niet pluis is. De harmonica, van virtuoos Toots Thielemans, blijft onverstoorbaar en gaat zijn eigen gangetje. Net als rechercheur De Cock!

Wist je trouwens dat Baantjer een prequel krijgt, met Waldemar Torenstra en Tygo Gernandt?

The Simpsons

1989

Dat The Simpsons bijna 30 jaar later nog op televisie zouden zijn, had bijna niemand zich voor kunnen stellen toen de serie eind 1989 begon. Hoewel de intro al bijna 30 seizoenen hetzelfde is, stoppen de makers er regelmatig grapjes in, of maken ze weirde varianten. Een klassieker moet je nooit veranderen!

The Fresh Prince Of Bel-Air

1990

Als je na 28 jaar een televisie-intro nog steeds uit je hoofd kent, dan hebben de makers behoorlijk goed werk geleverd. Will Smith en Dj Jazzy Jeff scoorden in 1988 een dikke hit met Parents Just Don’t Understand. Nadat Smith zowat al zijn geld had uitgegeven, en de belastingdienst aan de deur klopte, kreeg hij van NBC zijn eigen comedyserie.

Dankzij het succes van The Fresh Prince Of Bel-Air besloot Smith (bijna) fulltime te gaan acteren. Het heeft hem veel succes gebracht!

Friends

1994

Volgens velen is Friends de beste comedy aller tijden, de serie had in elk geval een intro die bij die reputatie past. Na een halve seconde weet je al hoe laat het is, het liedje van The Rembrandts extreem aanstekelijk, en je had precies genoeg tijd om even wat te drinken te pakken. Een winnaar!

In tegenstelling tot de cast van Friends, verdwenen The Rembrandts na hun megahit in de obscuriteit. Schijnbaar treden ze nog steeds op, en schrijven ze liedjes voor andere muzikanten.

Mighty Morphin’ Power Rangers

1993

De jaren 90 waren een bijzondere tijd. Toen kon je nog gewoon de vechtscènes uit een Japanse actieserie (Super Sentai) pakken, en er met Amerikaanse acteurs een verhaal omheen breien!

Alles aan de intro van Power Rangers is… heel bijzonder. Van de hysterische gitaren, tot de trommelvliesverscheurende kreet van schurk Rita Repulsa. Om nog maar te zwijgen over het zéér ondoordachte plan van Zordon... ‘Levensgevaarlijke monsters! Vlug, verzamel een groep tieners met een grote mond!’ Okee Zordon, heb je niet liever dat je robot even het Korps Mariniers belt, ofzo?

Hoe dan ook: we vonden het prachtig! En… stiekem nog steeds!

Zijn we je favoriete televisie-intro vergeten? Laat het weten op onze Facebook-pagina; vinden we leuk!

Lees verder