Robin Wright praat voor het eerst over ex-collega Kevin Spacey

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Robin Wright praat voor het eerst over ex-collega Kevin Spacey

Robin Wright praat voor het eerst over ex-collega Kevin Spacey

|
|

Laatste update:

Actrice Robin Wright, die Claire Underwood speelt in de serie House of Cards, spreekt zich voor het eerst uit over haar ex-collega Kevin Spacey. De acteur, die voor zijn hoofdrol als Frank Underwood in de serie meerdere awards ontving, werd eind vorig jaar ontslagen nadat er meerdere verhalen over zijn seksuele wangedrag naar buiten kwamen.

De 52-jarige actrice merkte niets van het gedrag van Kevin Spacey. "We waren allemaal verrast en uiteindelijk erg triest", vertelt Robin in een interview met NBC News. "We werkten gestaag door en zijn erg dankbaar dat we de serie zoals gepland af hebben kunnen maken." Na het ontslag van Kevin Spacey werd al snel duidelijk dat het zesde en laatste seizoen van de populaire Netflix-serie om Claire Underwood zou draaien. 

Robin zegt dat ze Kevin nooit echt heeft leren kennen. "We waren alleen collega's. Buiten werk om hebben we nooit samen iets ondernomen. We hadden een respectvolle, professionele relatie. Tegenover mij gedroeg hij zich altijd erg fijn en niet respectloos. Dat is mijn persoonlijke ervaring. Dat is ook het enige waarvan ik vind dat ik het recht heb om erover te praten." 

Op de vraag of ze nog contact heeft met de acteur antwoordde ze: "Ik heb niet van hem gehoord. Ik zou ook niet weten hoe ik hem moet bereiken. Kevin en ik kenden elkaar alleen tussen 'action' en 'cut'. Ik kende de man niet. Ik kende alleen de vakman die hij was."

Het zesde seizoen van House of Cards is komende herfst te zien op Netflix. Kijk hieronder vast de trailer.

Lees verder