Rob Verlinden

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Verlinden

Rob Verlinden ‘schaamt zich dood’ voor oude tv-beelden

|
|

Laatste update:

Tuin-tv-icoon Rob Verlinden, onder meer bekend van Eigen Huis & Tuin (dat binnenkort stopt), laat in een openhartig interview met De Telegraaf weten dat hij zich 'dood schaamt' wanneer hij oude beelden van zichzelf terugziet.

Vorig jaar kwam Robs biografie uit. Hij is al 28 jaar hiv-patiënt en lijdt al acht jaar aan de ziekte van Parkinson, onthulde hij onder meer. Een aantal jaar geleden presenteerde Rob nog De Grote Tuinverbouwing op SBS6, maar op een gegeven moment haalde de zender hem van de buis. Het ging gewoonweg niet meer.

Van de buis

"SBS6 trok de stekker eruit toen de producent van De Grote Tuinverbouwing vertelde dat het zo niet meer langer ging", blikt Rob terug. "Achteraf was die beslissing de juiste, het was immers niet meer om aan te zien." Bij het terugkijken van beelden schaamt Rob zich dood. "Ik was niet meer die flamboyante, energieke, vrolijke presentator van weleer. De energie was op en ik was een wrak geworden. Logisch dat ze me van de beeldbuis hebben gehaald."

Gezondheid

Hoe gaat het nu met Rob? Hij onderging afgelopen september een zware hersenoperatie. "Ik tril niet meer, kan fatsoenlijk praten én loop niet meer zo krom als een Quasimodo." Wat Rob de komende jaren ook gaat doen; een tv-comeback zit er niet meer in. "Ik word deze zomer zeventig jaar en heb geen ambities meer om tv-programma’s te maken. De komende jaren ga ik vooral volop genieten."

Lees verder