• BN'ers
  • VI

Rob Kemps spreekt zich uit over Matthijs van Nieuwkerk: ‘Er is in Parijs niks gebeurd’

Rob Kemps zei in De Oranjewinter dat er tijdens de opnames van CHANSONS!! niks is gebeurd. Gisteravond was de presentator te gast bij de talkshow waar hij zich voor het eerst uitsprak over Matthijs van Nieuwkerk.

Door Finn Bonis
Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps

‘Als die vallen dan praat je die uit’

Er is volgens de presentator helemaal niks gebeurd in de 'incidenten-sfeer'. Het bleef bij woorden, maar dat is volgens hem normaal in zo'n situatie. "Als je met zes gasten in een hostel zit, drie weken lang, dan vallen er een keer woorden. En als die vallen dan praat je die uit", zegt Rob. Hij vindt het jammer dat die aanvaring “nu op de hele hoop van DWDD wordt gegooid”. Maar dat is zijn mini-verdrietje, “het is voor al die mensen met een burn-out natuurlijk veel erger”.

‘Wist jij dat Matthijs zo’n lul was?’

Wilfred Genee vroeg of de Snollebollekes-zanger wist dat Matthijs “zo’n lul was”. “Nou ik vind hem dus niet zo’n lul”, antwoordt Rob. Hij heeft de ‘andere’ kant van Matthijs nooit gezien en altijd heel fijn met hem samengewerkt. “Maar we maakten natuurlijk wel een ander programma”, voegt hij daaraan toe.

‘Het is nooit goed’

Of Rob weet hoe het met Matthijs gaat? “Ik vind het moeilijk om daar iets over te zeggen, als je wilt weten hoe het met Matthijs gaat moet je hem uitnodigen.” Vindt-ie dan dat er een heksenjacht plaatsvindt? “Nou als je zegt het is een heksenjacht zit ik er weer tot zo ver bij Matthijs in”, wijzend naar zijn elleboog. “Ik merk wel een beetje aan deze tijd, het is nooit goed. Je kunt er dan beter weinig woorden aan vuilmaken.”

Rob is in ieder geval niet meer boos op het VI-trio