Rob Goossens en Linda de Mol

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Rob Goossens en Linda de Mol

Rob Goossens: ‘Beste Linda, het ligt niet aan de media!’

|
|

Laatste update:

Rob Goossens zit boven op het nieuws uit de wereld van tv, films en series en is als vaste mediadeskundige verbonden aan RTL Boulevard. Hij schrijft wekelijks een column over wat hem opvalt in de media voor Veronica Superguide.

Niets in haar leven heeft zo’n invloed gehad op Linda de Mol als het schandaal rondom The Voice of Holland. De presentatrice is de man kwijt met wie ze dacht oud te worden en tot overmaat van ramp pakte ook haar geloofwaardigheid zijn koffers. Na het weinig charmante statement waarin de presentatrice onder andere mij van een hetze beschuldigde, had ik eigenlijk een pagina in het AD willen afhuren. Het leek me wel grappig om in koeienletters af te laten drukken: “Beste Linda, het ligt niet aan de media.”

Want dat is het punt hier: we snappen allemaal hoe verdrietig ze moet zijn. Er wordt zoveel gespeculeerd dat onmogelijk álles kan kloppen dat geroepen wordt. Maar dat maakt het allemaal niet de schuld van de media. En dan bedoel ik, voor de duidelijkheid, ook de redactie van haar eigen blaadje.

'Linda kende de appjes al drie jaar'

Omdat de gesprekken van twee slachtoffers van Ali B. met LINDA. tot niets leidden, rees daar het idee om het onderzoek over te dragen aan Tim Hofman. In de tussentijd hebben de slachtoffers zich bovendien gehoord gevoeld. Dat is allebei heel goed en tegelijkertijd onvoldoende. Want nu we weten op wat voor schaal Ali en andere mannen zich waarschijnlijk misdragen hebben, is het belangrijk dat mensen die toch misschien het een en ander wisten, zich achter de oren gaan krabben.

Neem de mensen van het geluid bij The Voice: Jeroen Rietbergen had als bandleider een zendertje. Als zijn instructies aangekomen zijn, dan zullen al die geile opmerkingen de regiewagen toch ook wel bereikt hebben? Ik wil best geloven dat al die mensen te goeder trouw zijn. Maar Linda bijvoorbeeld kende de appjes van haar eigen vriend naar een kandidaat al drie jaar.

TVOH-situatie niet goed ingeschat

Ze wist ook al anderhalf jaar dat één van Ali B’s slachtoffers het over The Voice had gehad. Dan kun je hoogstens zeggen dat je de ernst van de situatie niet goed hebt ingeschat. Niet dat je van niks wist. Oud-hoofdredacteur Rens Muller van (toen nog) Veronica Magazine deelde afgelopen week een opvallend citaat van Linda de Mol over Marco Borsato. “Het moest een keer gebeuren”, zei zij. “Alles ging altijd zo goed met hem. Misschien kan je wel niet echt groot worden in wat je doet, als je die ellende niet een keer meegemaakt hebt.” Je zou bijna denken dat dit over zijn huidige strafzaak gaat, maar het citaat komt uit 2009 en ging over Borsato’s faillissement.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Ik ben benieuwd hoe Linda de Mol over een paar maanden terugkijkt op haar woeste verklaring. En ik hoop dat ze haar eigen woorden ter harte neemt. “De echt groten komen er wel weer bovenop”, zei Linda namelijk ook in datzelfde interview. De Voice-viespeuken hoef ik nooit meer te zien. Maar Linda komt er - als ze dat wil, tenminste - echt wel weer bovenop.

Deze week in Veronica Superguide

In Veronica Superguideverheugt Hans Kraay zich op een emotioneel weerzienEigen Huis & Tuin-hunk Tom Groot vertelt over zijn aanvaring met de politie.

Rob Goossens: ‘Beste Linda, het ligt niet aan de media!’

Lees verder