De cast van Katy Keene

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
De cast van Katy Keene

Riverdale-spin-off al na één seizoen van de buis

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Katy Keene houdt het slechts één seizoen vol. De Riverdale-spin-off van zender The CW verdwijnt linea recta van de beeldbuis.

De Riverdale-trein dendert vermoedelijk nog wel even lekker door, maar dat kunnen we niet zeggen van spin-off Katy Keene. Zender The CW maakte donderdag bekend dat het vanwege tegenvallende kijkcijfers slechts bij één seizoen blijft. De show staat sinds kort wel op het Amerikaanse HBO Max en volgens Deadline gaat Warner Bros. Television mogelijk op zoek naar een nieuwe zender voor een eventueel tweede seizoen. Maar niets is zeker wat dat betreft.

Katy Keene

In Katy Keene - eveneens gebaseerd op Archie-comics, net als Riverdale - speelde Pretty Little Liars-ster Lucy Hale het gelijknamige titelpersonage. Ze probeert het in New York te maken als fashion-designer. Eén van haar roommates was Riverdale-personage Josie McCoy (Ashleigh Murray). Hiermee sloeg maker Roberto Aguirre-Sacasa een brug tussen de twee series. 

In tranen

Lucy Hale nam na de bekendmaking een emotioneel Insta-filmpje op waarin ze vertelt over haar tijd bij de show. "We krijgen geen tweede seizoen. Dat gebeurt soms. Het is mij al vaker overkomen, en elke keer breekt je hart een beetje", zegt ze in tranen. Gelukkig kan ze terugkijken op "een van de hoogtepunten van mijn leven".

Lees verder