Richard Groenendijk hoopt op méér rollen in series

Veronica Superguide logo
Richard Groenendijk hoopt op méér rollen in series

Richard Groenendijk hoopt op méér rollen in series

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Richard Groenendijk heeft genoten van zijn rol in de nieuwe RTL-serie De 12 Van Oldenheim. De cabaretier hoopt dat hij vaker mee mag spelen in dramaseries.

Groenendijk is vaker op televisie te zien, maar meestal als panellid (Ranking The Stars, Wat Vindt Nederland?) of grappenmaker. De cabaretier ontving daarnaast bekende gasten als zijn alter ego Jopie Parlevliet, en sprak stemmen in voor animatiefilms. De 12 Van Oldenheim is de eerste serie waarin Groenendijk een grote rol speelt.

In De 12 Van Oldenheim wordt een klein dorpje opgeschrikt door onverklaarbare verdwijningen. Groenendijk speelt restauranteigenaar Felix. Samen met zijn man Marvin (Guy Clemens) zorgt hij voor zijn adoptiedochtertje. Niet iedereen in het gelovige dorp vindt dit okee.

Smaakt naar meer

De hoofdrollen in de thriller zijn voor Noortje Herlaar (Moeder, Ik Wil Bij De Revue, Ramses) en Nasrdin Dchar (Deadline, De Troon, Zwarte Tulp). Als journaliste Peggy en rechercheur Sharif, proberen ze te achterhalen wat er in Oldenheim aan de hand is. Daarnaast zien we onder meer Fedja van Huêt, Reinout Bussemaker en Olga Zuiderhoek.

Voor het podiumbeest was het even wennen op de set. ‘Op het toneel ben ik bezig met een spanningsboog van twee uur, en dan ben je er. Nu heb ik één van m’n laatste scènes als eerste opgenomen. De discipline op zo’n set, waar alles door elkaar heen wordt opgenomen vond ik erg interessant. Het smaakte voor mij absoluut naar meer.’

De 12 Van Oldenheim debuteert vanavond op RTL4. Vanaf 21:30 uur worden de eerste twee afleveringen uitgezonden, daarna verschijnt er wekelijks een nieuwe episode. De serie verscheen vorig jaar op het streamingplatform Videoland.

Lees verder