Renée Zellweger onherkenbaar als Judy Garland in nieuwe film

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Renée Zellweger onherkenbaar als Judy Garland in nieuwe film

Renée Zellweger onherkenbaar als Judy Garland in nieuwe film

|
|

Laatste update:

Als een actrice echt wil laten zien wat ze kan, dan pakt ze een rol waarin een iconische beroemdheid tot leven moet worden gewekt. Hitfilms als Bohemian Rhapsody en Rocketman worden nu opgevolgd door Judy. En Judy Garland wordt gespeeld door een bijna onherkenbare Renée Zellweger. Zingt Zellweger zelf? Jup. Gefluister over een Oscar is nu al begonnen.

Laatste fase

In de biopic die in september in de bioscoop gaat draaien, speelt Zellweger de actrice en zangeres Judy Garland. Dit Hollywood-icoon uit de tijd van je oma laat Garland zien in de laatste fase van haar carrière, en van haar leven, want heel vrolijk loopt het niet af met de megaster. De jongere jaren komen middels flashbacks aan bod. 

Kort leven

Garland zou op 47-jarige leeftijd overlijden aan een overdosis. Haar leven was nogal heftig: ze werd wereldberoemd als Dorothy in Wizard of Oz. Tegen de tijd dat ze stierf had ze twee dochters met haar derde echtgenoot, Sidney Luft. Eén van de dochters van Garland is Liza Minnelli. Zij is zangeres, entertainer en speelde in Arrested Development. 

'Not approve nor sanction'

Minnelli heeft met de film weinig van doen gehad. Er was nog een tijdje een roddel dat ze met Zellweger had afgesproken om het over de vertolking van haar moeder te hebben, maar dit ontkende ze. Ze wil vooral laten weten er niets mee van doen te hebben en niks van te vinden, positief of negatief. Op Facebook zei Minnelli over de film: ‘I have never met nor spoken to Renee Zellweger... I don't know how these stories get started, but I do not approve nor sanction the upcoming film about Judy Garland in any way. Any reports to the contrary are 100% Fiction.’ Een tikje passief agressief komt het wel over, maar goed. Het gaat toch over je moeder hè?

Renée Zellweger onherkenbaar als Judy Garland in nieuwe film

Comeback Zellweger

We zijn heel erg benieuwd naar Judy. Zeker omdat Zellweger geen acteerwerk deed tussen 2010 en 2016, en terugkwam met Bridget Jones’s Baby. De film Judy zou een eerste échte krachtige comeback voor de actrice betekenen.

De filmpremière staat gepland voor 27 september 2019. Wat vind jij van de trailer? 

Lees verder