Regisseur X-Men: Dark Phoenix beweert trouw te blijven aan de comics

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Regisseur X-Men: Dark Phoenix beweert trouw te blijven aan de comics

Regisseur X-Men: Dark Phoenix beweert trouw te blijven aan de comics

|
|

Laatste update:

Ook al is het lot van de aankomende X-Men films Dark Phoenix en New Mutants nog steeds onduidelijk door de aankomende overname van Fox door Disney, toch is het de bedoeling dat deze meerdere malen uitgestelde films nog steeds tot de grote blockbusters van de zomer van 2019 zullen behoren. In recent opgedoken beelden van de Braziliaanse Comic Con probeert regisseur Simon Kinberg de gemoederen wat te sussen door uit te leggen dat hij de oorspronkelijke comics trouw wil blijven.

“In emotioneel opzicht dichtbij het oorspronkelijke verhaal”.

“Het is op meerdere manieren erg trouw”, aldus de filmmaker die als scenarist ooit betrokken was bij X-Men: The Last Stand uit 2006, de vorige poging om de beroemde Dark Phoenix Saga naar het witte doek te vertalen. De manier waarop de duistere transformatie van Jean Grey in deze film werd behandeld viel toen bij veel fans verkeerd; het werd er als een soort zijplotje bijgehaald. Daarnaast was Kinberg ook als scenarist en producer betrokken bij het matig ontvangen X-Men: Apocalypse en de mislukte Fantastic Four-reboot van een paar jaar terug. Desondanks beweert de filmmaker zelf groot fan te zijn: “De Phoenix comics zijn mijn favoriete comics-verhalen ooit. De film blijft in emotioneel opzicht dichtbij het oorspronkelijke verhaal”. Hieronder het hele interview, waarin de regisseur samen met Sophie Turner en Jessica Chastain te zien is.

Almachtig allesverslindend kosmisch monster

Toch lijkt Kinberg zich bij voorbaat al een beetje in te dekken door erbij te zeggen dat je “in een film van twee uur nou eenmaal niet alles kan opnemen dat in de verhalen zat. Sommige elementen zitten dus niet in de film, maar ik denk dat fans zullen zien dat ik zelf een groot fan ben en dat ik trouw ben gebleven aan wat ik in de film wilde zien”. We zullen er maar het beste van hopen. X-Men: Dark Phoenix, met Sophie “Sansa Stark” Turner in de titelrol als Jean Grey die in een almachtig allesverslindend kosmisch monster verandert, gaat nu pas op 6 juni 2019 in première.

Lees verder