Regisseur The Exorcist maakt docu over duivelsuitdrijving

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Regisseur The Exorcist maakt docu over duivelsuitdrijving

Regisseur The Exorcist maakt docu over duivelsuitdrijving

|
|

Laatste update:

De regisseur van The Exorcist maakte een documentaire over een echte duivelsuitdrijving. Het resultaat is het griezelige The Devil and Father Amorth.

Priesters en demonen

In 1973 joeg William Friedkin de wereld de stuipen op het lijf met The Exorcist, een meesterlijke horrorfilm die nog steeds te boek staat als een van de engste films aller tijden. Bijna vijftig jaar later keert de Oscarwinnende regisseur terug naar de wereld van priesters en demonen voor de documentaire The Devil and Father Amorth. Zoals Friedkin in de trailer zelf zegt: “Dit is geen fictie. Dit is heel anders dan in de films. En ik was erbij om het vast te leggen.”

Spraakmakend

De regisseur kreeg in 2016 een uitnodiging om een echte duivelsuitdrijving bij te wonen. De uitnodiging was afkomstig van Gabriele Amorth, de exorcist van het Vaticaan. Friedkin aarzelde geen moment en reisde naar Italië om de 91-jarige priester te ontmoeten. Deze bijzondere reis leidde tot de docu The Devil and Father Amorth. Amorth zelf stierf overigens enkele maanden na de opnames van deze spraakmakende documentaire.

The Devil and Father Amorth gaat op 20 april in première in Amerika. Daarna zal de film een wereldwijde digitale release krijgen.

Lees verder