Regisseur Silence of the Lambs en Philadelphia overleden

Veronica Superguide logo
Regisseur Silence of the Lambs en Philadelphia overleden

Regisseur Silence of the Lambs en Philadelphia overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Jonathan Demme, de filmregisseur die een Oscar won voor zijn werk in Silence of the Lambs, is op 73-jarige leeftijd overleden.

Jonathan Demme 1944 - 2017

Volgens IndieWire is Jonathan Demme overleden aan een combinatie van slokdarmkanker en problemen met zijn hart. De reacties zijn hevig, want de eclectische Demme was geliefd bij velen in de film-, televisie- én muziekwereld.

Demme begon zijn carrière in de jaren 70 en werkte zowel aan tv-series, documentaires, concertregistraties en bioscoopfilms. Hij maakte in 2016 nog een documentaire over Justin Timberlake en de Tennessee Kids en had het jaar ervoor nog met Ricki and the Flash nog een film in de bioscoop.

Oscar

Het meest bekend zal Jonathan Demme echter altijd blijven om zijn meesterwerk uit 1991. Voor The Silence of the Lambs won Demme de Oscar voor Beste Regie. Die film won tijdens die ceremonie zelfs De Grote Vijf prijzen: naast Demmes persoonlijke award ook die voor Beste Film, Beste Acteur (Anthony Hopkins), Beste Actrice (Jodie Foster) en Beste Scenario (Ted Tally).

In 1993 voegde Demme Philadelphia toe aan zijn oeuvre. Tom Hanks won hiervoor de Oscar voor Beste Acteur en Bruce Springsteen ging er vandoor met het gouden beeldje voor het Beste Lied (Streets of Philadelphia). Hieronder enkele van de verdrietige reacties op zijn overlijden.

Lees verder