Regisseur Lion King remake belooft dat hij ons gaat verrassen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Regisseur Lion King remake belooft dat hij ons gaat verrassen

Regisseur Lion King remake belooft dat hij ons gaat verrassen

|
|

Laatste update:

Wie de supertoffe nieuwe The Lion King-trailer zag, denkt misschien: héél mooi en ik ga er zeker heen, maar... is werkelijk álles uit de animatiefilm overgenomen? Nee, zegt de regisseur.

Simba (Donald Glover) en Nala (Beyoncé), Rafiki, Mufasa versus Scar, Timon en Pumba en zo kunnen we wel even doorgaan. Werkelijk elk Lion King-personage uit de animatieklassieker keert terug in de remake die in juli in de bios komt. Regisseur Jon Favreau belooft echter dat het geen shot-voor-shot remake van het origineel wordt!

Zoek de verschillen

Zo vertelt hij aan USA Today dat de 'oude' humor een update krijgt. Wat dat betekent? Dat zegt hij niet. Naast de gebruikelijke veranderingen (andere filmstijl en een andere cast) komen er écht wel nieuwe dingen in voor. “We gaan de kijker verrassen.”

Iconische momenten

Uiteraard blijven alle iconische momenten gewoon overeind. “Het origineel is namelijk nog zó goed”, geeft Favreau toe. “De uitdaging voor ons was: een verhaal vertellen dat iedereen kent, maar op zó’n manier dat het toch anders is zónder dat we de verwachtingen van fans te kort doen.” Hmmm…

Oud vs. Nieuw

Het blijft dus nog even spannend: welke scènes en liedjes uit het origineel halen de remake en welke stukjes zijn helemaal nieuw? Afijn, misschien is het ook wel goed om niet alles van te voren te weten!The Lion King draait vanaf 17 juli 2019 in de bioscopen.  

Lees verder