Redbad één van de grootste flops uit de Nederlandse filmgeschiedenis

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Redbad één van de grootste flops uit de Nederlandse filmgeschiedenis

Redbad één van de grootste flops uit de Nederlandse filmgeschiedenis

|
|

Laatste update:

Het wil de Nederlandse film Redbad niet vlotten aan de box-office. Sterker nog, het is misschien wel één van de grootste flops uit de Nederlandse filmgeschiedenis. Dit meldt het AD.

Na een bezoekers aantal van 20.000 in de eerste week, werd begin juli al duidelijk dat Redbad was geflopt. Inmiddels is dat aantal bijna verdubbeld: nog steeds een dramatische opkomst. Dat komt ruim gerekend neer op zo'n 340.000 euro aan omzet: veel te laag voor een film met een budget van 8 miljoen.

Warm weer

Producent Klaas de Jong geeft het weer de schuld: ,,We beleven nu de beste zomer sinds jaren en dat gaat altijd ten koste van het bioscoopbezoek. Ook andere titels, onder meer de grote kassakrakers uit Hollywood, lijden daaronder.’’

WK

Salesagent Daniëlle Raaphorst: “Als Nederland had meegedaan hadden wij de film nooit in juni uitgebracht. Maar wij hebben onderschat dat het WK toch zo zou aanslaan in Nederland. Daardoor hadden veel potentiële geïnteresseerden niet de urgentie om de film meteen te gaan zien. Men beseft niet dat zo’n productie meteen moet scoren in de bioscoop. Anders halen de exploitanten de film uit de zalen, wat nu met ons is gebeurd.”

Andere factoren

Toch spelen er nog andere factoren mee. De recensies voor Redbad lieten nogal te wensen over. Veel verder dan twee en een halve ster kwam de epos niet. Ook moest de film opboksen tegen filmvrachtwagens als Avengers: Infinity War, Deadpool 2, Solo: A Star Wars Story, The Incredibles 2 en recentelijk Ant-Man and the Wasp. 

Lees verder