Recensie The Sinner seizoen 3 - Dit is de beste thrillerserie van het moment

Bill Pullman en Matt Bomer in The Sinner

Het derde seizoen van The Sinner is weer smullen! En niet alleen omdat Matt Bomer zo een lekker hapje is. Ook het verhaal is een genot om je in vast te bijten. 

Pas op, deze recensie bevat spoilers voor de eerste aflevering! 

The Sinner was eigenlijk een miniserie. Acht afleveringen over een bizarre moordzaak en het onderzoek van een gekwelde rechercheur. De serie was echter zo een grote hit dat een tweede seizoen al snel volgde. En er is zelfs al een vierde seizoen aangekondigd! Maar eerst gaan we het hebben over het derde deel. Met Matt Bomer als een ideale man die iets te verbergen heeft. 

Alles gaat fout

In het derde seizoen van The Sinner maken we kennis met Jamie Burns, gespeeld door Matt Bomer. Een knappe, charmante en betrokken leraar. Hij is getrouwd met een lieve vrouw en ieder moment kan zijn zoontje geboren worden. Alles is perfect. Totdat zijn oude vriend Nick opeens voor de deur staat. Vanaf dat moment gaat alles fout.

Een duister randje

Halverwege de eerste aflevering is Nick al gestorven in een auto-ongeluk en liegt Jamie tegen de politie. Wat is hier gebeurd? Rechercheur Harry Ambrose mag dat uitzoeken. Hij heeft al snel door dat Jamie iets verbergt. Harry blijft graven en ontdekt dat Jamie een heel duister randje heeft. Om hem te ontmaskeren moet Harry verder gaan dan ooit.

Recensie The Sinner seizoen 3 - Dit is de beste thrillerserie van het moment

Geen spoiler

Meer verklappen we niet. Dat Jamie iets te maken heeft met de dood van Nick is geen spoiler en dat kom je al snel te weten. Waar het bij The Sinner om draait is het verhaal van de dader. Hoe is Jamie zo geworden? Wat zijn de gevolgen van zijn daden? Hoe gevaarlijk is hij eigenlijk? En kan hij nog gered worden door Harry? 

Harry Ambrose

De rode draad in The Sinner is rechercheur Harry Ambrose. Een man die zich vastbijt in de moeilijkste zaken en bereid is om iedereen het voordeel van de twijfel te geven. Als speurneus is hij geniaal, maar als echtgenoot en vader schiet hij tekort. In dit derde seizoen doet hij toch een poging om contact te maken met andere mensen. Dat gaat hem niet gemakkelijk af.

Recensie The Sinner seizoen 3 - Dit is de beste thrillerserie van het moment

Een kwetsbare man

Door Harry te laten worstelen met menselijke contacten krijgt hij meer diepgang. Bill Pullman weet hem perfect neer te zetten als een kwetsbare man met een metershoge muur om zich heen. Pullman houdt het ook subtiel. Een paar gepijnigde blikken. Wat gemompel. Hij heeft weinig nodig om je mee te laten voelen met de eenzame Harry. Wanneer hij eenmaal je sympathie heeft, zal het einde je ook niet onberoerd laten. 

Ok Bomer

Pullman doet het niet alleen. Hij krijgt tegengas van Matt Bomer in de rol van zijn leven. De Magic Mike-acteur overtuigt als een man die zichzelf langzaam verliest. Jamie Burns is charmant op de juiste momenten, maar kan net zo makkelijk in een creepy gast veranderen. Het is te hopen dat Bomer hierna meer kansen krijgt om zijn acteertalent te laten zien.

Recensie The Sinner seizoen 3 - Dit is de beste thrillerserie van het moment

Conclusie

Het derde seizoen van The Sinner is nog beter dan de eerdere seizoenen. Dit keer is er geen vaag complot met een teleurstellende ontknoping. Het draait nu om de psychologische strijd tussen twee mannen. En deze strijd blijft spannend tot op het laatste moment. Maak alvast een hele dag vrij om te gaan bingewatchen.

Recensie The Sinner seizoen 3 - Dit is de beste thrillerserie van het moment

The Sinner seizoen 3 staat nu op Netflix.