Recensie Pam & Tommy – Het verhaal achter de sextape is interessanter dan de tape zelf

Recensie Pam and Tommy

Voor veel mensen was het smullen toen de sextape van Pamela Anderson en Tommy Lee werd gelekt, maar het verhaal erachter is minder leuk - en veel interessanter.

Het is nu bijna niet meer voor te stellen hoeveel ophef er in 1995 was toen de eerste celebrity sextape online werd gezet. Of dat je mensen nog moest uitleggen hoe het internet werkt! In de serie Pam & Tommy krijgen we niet alleen te zien hoe klusjesman Rand (Seth Rogen) de tape van Pamela Anderson (Lily James) en Tommy Lee (Sebastian Stan) ontvreemdde, maar ook hoeveel schade hij daarmee veroorzaakte in hun leven en dat van hemzelf. 

Engelse lady als bekende Baywatch-babe

Downton Abbey-dame Lily James is goed op dreef in Pam & Tommy en lijkt griezelig veel op de bekendste Baywatch-babe aller tijden. Omdat de Mötley Crüe-drummer Tommy Lee net zo top wordt neergezet door Sebastian ‘Winter Soldier’ Stan snap je waarom Pamela Anderson die gast zo leuk vond - en waarom Rand diezelfde vent zó haatte dat hij de gestolen sextape de wereld in gooide.

Zonder die humor wordt het te heftig

Het is jammer dat er via die Rand (Seth Rogen als Seth Rogen met een matje) soms te veel humor in Pam & Tommy zit en daarmee de ernst van de situatie een beetje wordt ondermijnd. Maar misschien hebben we die lach juist even nodig, omdat het anders te heftig wordt; die arme Pam wordt regelmatig door de mangel gehaald en dat is soms tenenkrommend om te zien.

Recensie Pam & Tommy – Het verhaal achter de sextape is interessanter dan de tape zelf

Minder leuke kanten van de media en meer

Pamela Anderson wordt hier voorgesteld als een soort moderne Marilyn Monroe; een beetje naïef en met een babystemmetje, maar de manier waarop mensen haar behandelen gaat echt te ver. Die tape had meer (nare) gevolgen dan we wisten en door dat bloot te leggen zegt Pam & Tommy ook iets over de negatieve kanten van roem, media en internet - en is daarmee relevanter dan ooit.

Conclusie

Zeker in deze tijd waarin niemand meer een privéleven lijkt te (willen/mogen) hebben is het des te interessanter om een van de mijlpalen te zien in hetgeen - al dan niet met toestemming - op internet wordt gekwakt. Het verhaal achter de eerste celebrity sextape wordt in Pam & Tommy even onderhoudend als invoelbaar verteld, geholpen door twee acteurs die er helemaal voor gaan. Lily James en Sebastian Stan zijn amper nog te herkennen en doen zowel de goede als slechte tijden van Pam en Tommy herleven.

4 STERREN

Pam & Tommy is te zien bij Disney+ Star. 

Wil je nog een heftig waargebeurd verhaal zien? Kijk dan de serie Dopesick op Disney+. Liever iets luchtiger? Check dan de reboot van The Wonder Years

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.