Dave Bautista en Chloe Coleman in My Spy

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dave Bautista en Chloe Coleman in My Spy

Recensie My Spy - Serieuze spierbundel en James Bond Junior

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Klaas Kaptijn

Moet je al lachen bij de gedachte aan spierbundel Dave Bautista die het een opgeschoten kind naar de zin moet maken? Dan is er goed nieuws: in My Spy gebeurt precies dat!

Het is een bijna onvermijdelijk moment in de carrière van grote brede actiehelden: een comedy met een of meer kleine kinderen als tegenspelers waarmee ze hun zelfspot kunnen laten zien. Arnold Schwarzenegger deed het in Kindergarten Cop, Vin Diesel in The Pacifier en Dwayne Johnson in Tooth Fairy, om er maar een paar te noemen.

Lompe acties

My Spy is de bijdrage van Dave Bautista aan dit merkwaardige subgenre. Hij speelt een CIA-agent die moeite heeft met de finesse die het werk als spion vereist. Bij zijn vorige opdrachten kon hij eerst schieten en daarna vragen stellen, maar nu hij vaak undercover moet, verpest hij menige missie met zijn lompe acties.

Chantage

Hij krijgt nog één kans: hij moet samen met een technerd (Kristen Schaal) een vrouw in de smiezen houden, in de hoop dat haar gezochte zwager contact met haar opneemt. Zij heeft een dochtertje van negen, die Bautista in no time ontmaskert. Maar de uk wil haar mond wel houden als hij haar de fijne kneepjes van het spionnenvak bijbrengt.

Recensie My Spy - Serieuze spierbundel en James Bond Junior

Geklungel op het ijs

Nu zit de grote stoere law enforcer die op het randje van ontslag balanceert, opgescheept met een bemoeizuchtig kind en dat is de grote grap van deze film. Bautista moet mee schaatsen, naar de speeltuin en komt in meer situaties terecht waarin deze huizenhoge kleerkast niet lekker op z’n plek is.

Gênant

Het merkwaardige van My Spy is dat deze toestand niet wat meer wordt uitgebuit. De hele opzet is om Bautista gênante dingen te laten doen, maar in plaats daarvan gaat de meeste tijd naar een niet erg spetterend plotje waarin hij verliefd wordt op de moeder van het meisje. Dat is niet waarvoor mensen naar deze film zullen komen.

Voor een goede romcom kun je beter deze film kijken. 

Recensie My Spy - Serieuze spierbundel en James Bond Junior

Onverstoorbaar

Het scheelt dat Bautista een coole gast is in elke situatie. Hij maakt niet de fout om de clown te gaan uithangen omdat hij toevallig in een familiecomedy is beland: hij blijft de onverstoorbare geweldenaar die we kennen uit zijn andere films en dat werkt in deze context des te komischer.

Chemie zat

Bautista’s chemie met Chloe Coleman, die het meisje speelt dat hem in de tang neemt, is ook dik in orde. De irritatiefactor ligt op de loer met zo’n vroegwijs onderdeurtje in zo’n voorname rol, maar die blijft ruim binnen de perken. Dat is de verdienste van de jonge actrice, maar ook van Bautista, die effectief tegengas geeft.

Recensie My Spy - Serieuze spierbundel en James Bond Junior

Conclusie

Binnen de weliswaar beperkte groep comedy’s over stoere kerels die hun meerdere moeten erkennen in kleine kinderen is My Spy een van de leukere. Dat betekent niet dat er niet meer in had gezeten, want op een zouteloze romcom zaten we niet te wachten, maar Bautista maakt er desondanks een amusant niemendalletje van, geholpen door zijn kleine tegenspeler.

Recensie My Spy - Serieuze spierbundel en James Bond Junior

My Spy draait vanaf 12 maart in de bioscoop.

Lees verder