Recensie Hubie Halloween - Adam Sandler is terug met een dosis poep- en piesgrappen

Hubie Halloween

Adam Sandler grapte dat als hij geen Oscar zou krijgen voor nagelbijter Uncut Gems hij expres een slechte comedy zou maken. Met Hubie Halloween heeft hij woord gehouden. 

Zo nu en dan maakt Adam Sandler een serieuze film en toont hij iedereen wat een goede acteur hij is. Met Punch-Drunk Love, Funny People en The Meyerowitz Stories won hij de harten van de critici. Met Uncut Gems maakte hij zelfs kans op een Oscarnominatie! In de radioshow van Howard Stern grapte Sandler dat als hij geen Oscar zou winnen voor zijn rol, hij wraak zou nemen met een hele slechte film. Die film is Hubie Halloween.

Typisch Sandler

Wie had gehoopt op een hernieuwde Adam Sandler, die alleen nog maar serieuze films maakt, moet in een grote boog om Hubie Halloween heenlopen. Dit is een typische 'Adam Sandler-film'. Hij trekt een gekke bek, doet een raar stemmetje, maakt de flauwste poep- en piesgrappen en al zijn vrienden hebben een rolletje. 

Volwassen kind

Qua verhaal stelt Hubie Halloween ook weinig voor. Sandler speelt volwassen kind Hubie Dubois. Hij is een irritante en bemoeizuchtige loser die door de hele stad wordt gehaat. Hubie trekt zich daar niks van aan en gewapend met zijn trouwe thermosfles - een geinige gimmick vol gadgets - wil hij voorkomen dat Halloween uit de hand loopt. 

Recensie Hubie Halloween - Adam Sandler is terug met een dosis poep- en piesgrappen

Alles gaat fout

Hubie mag flink aan de bak, want dit jaar gaat alles fout. Een oude kennis van Hubie is ontsnapt uit het gekkenhuis, zijn nieuwe buurman heeft een duister geheim en tijdens Halloween worden meerdere bewoners ontvoerd. Hubie klopt voor de zoveelste keer aan bij de politie, maar daar zijn ze hem helemaal zat en hij mag zelf de zaak oplossen. 

Knipogen

Hubie Halloween is een film voor zijn fans en de echte hardcore liefhebber wordt beloond met talloze knipogen naar zijn oude werk. De film begint bijvoorbeeld met Ben Stiller als de gemene verpleger uit Happy Gilmore. Ook wordt er verwezen naar het typetje Canteen Boy, dat hij bedacht voor Saturday Night Live. En natuurlijk zit de film vol bevriende topacteurs die zich compleet voor paal zetten. 

Recensie Hubie Halloween - Adam Sandler is terug met een dosis poep- en piesgrappen

Buurman Buscemi

Deze getalenteerde cast is ook het enige pluspuntje aan deze flauwe comedy. Steve Buscemi speelt Hubie's buurman en hij heeft weinig nodig om grappig te zijn. Dat is maar goed ook, want hij krijgt weinig om mee te werken. Hij is gewoon 'de vreemde gast', maar speelt de rol erg leuk. Ook Maya Rudolph (Bridesmaids, The Good Place) weet met een dikke dosis sarcasme nog iets grappigs te maken van haar slappe teksten. 

Vallen en schreeuwen

Daarnaast zijn de obscene shirts van Hubie's moeder best geinig en is er een leuke running gag over vrouwen die zich verkleden als Harley Quinn. Maar verder ontstijgt de humor nooit het niveau van een vallende en schreeuwende Adam Sandler. Zijn personage is ook niet sympathiek, al wordt de kijker er steeds aan herinnerd dat hij toch echt heel aardig is. 

Recensie Hubie Halloween - Adam Sandler is terug met een dosis poep- en piesgrappen

Conclusie

Hubie Halloween is niet het slechtste dat Adam Sandler heeft gemaakt, die eer gaat naar Jack & Jill, maar na Uncut Gems weten we hoe goed Sandler kan zijn. Het is jammer om te zien dat hij geen enkele moeite doet met deze comedy. Met een beter script, leukere grappen en een origineler hoofdpersoon had dit best een geinige film kunnen zijn. 

Recensie Hubie Halloween - Adam Sandler is terug met een dosis poep- en piesgrappen

Hubie Halloween is nu te zien op Netflix.