Recap Expeditie Robinson: dit gebeurde er tot nu toe

Door Redactie
Recap Expeditie Robinson: dit gebeurde er tot nu toe

Na de Expeditie Robinson-aflevering van afgelopen zondag was de verwarring bij de kijkers compleet. Hoe zit het nou allemaal precies en vooral: hoe lang gaat dit seizoen nog duren?RTL Boulevard kwam met een samenvatting van dit seizoen tot nu toe, die wij dan weer even hebben samengevat.

Noord, Zuid en Tweede Kans

Allereerst was er de 'normale' editie zoals we die kennen, met een Kamp Noord en een Kamp Zuid. Achttien BN'ers werden bij de eerste proef in twee kampen verdeeld en de twee afvallers van die proef, Eva van de Wijdeven en John de Bever, moesten naar Afvallerseiland. So far, so good.Maar toen kwam er een plottwist: tegelijkertijd werd er een tweede expeditie gespeeld, met acht oud-kandidaten! Zij werden gedropt op het zogenaamde Tweede Kans-eiland en gingen opnieuw de strijd met elkaar aan.

Groepsdynamiek

De verliezers moesten naar de eilandraad, waarbij er steeds een kandidaat werd weggestemd. Maar die kandidaat hoefde niet gelijk naar huis: ze kregen nog een allerlaatste kans op Afvallerseiland. Ondertussen kwamen de afgevallen kandidaten van Kamp Noord óf Zuid aan op Tweede Kans-eiland. Zo werd de groepsdynamiek steeds veranderd.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Afvallerseiland

Op Afvallerseiland streden de weggestemde kandidaten van Tweede Kans-eiland (en soms ook van Kamp Noord of Zuid) één op één, waarna de verliezer toch echt naar huis moest. Uiteindelijk was Eva van de Wijdeven de allereerste kandidaat die op die manier de expeditie moest verlaten. Uiteindelijk, na 17 dagen, zaten er zeven kandidaten op Afvallerseiland en waren de kijkers blij om te zien dat John de Bever vlak voor de samensmelting naar huis moest. De kandidaten van Afvallerseiland werden samengevoegd met de Tweede Kansers.

Samensmeltingsproef

Maar we zijn er nog niet! Kamp Noord en Zuid, die nog steeds niks van de andere expeditie wisten, moesten tegen elkaar strijden in de samensmeltingsproef, waarbij er bandana's verdiend konden worden. Ook de kandidaten van Afvallers- en Tweede Kans-eiland, nu dus één groep, streden tegen elkaar in dezelfde proef. Uiteindelijk werd duidelijk dat de groep wéér opgesplitst zou worden: eentje mét, en eentje zónder bandana's. En dan werden de twee winnaars van de proeven, Yuki en Jan, ook nog eens afgescheept naar Winnaarseiland!

Zo, dan ben je voor nu weer helemaal op de hoogte. Wat er verder gaat gebeuren, zullen we vanavond zien in de nieuwe afleveringJe ziet Expeditie Robinson voorlopig dus nog wel even, elke zondag om 20:00 uur en elke donderdag om 20:30 uur op RTL4.