Reboot uit de hel! Nieuwe Hellboy afgebrand door de pers

Veronica Superguide logo
Reboot uit de hel! Nieuwe Hellboy afgebrand door de pers

Reboot uit de hel! Nieuwe Hellboy afgebrand door de pers

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Het had de vlammende terugkeer van Hellboy moeten zijn, maar na het zien van de eerste lading reviews blijkt dat de film een ‘helse ervaring’ op de ouderwetse manier geeft. Als in… het is een ENORME SCHIJTFILM!

Slechtste superheldenfilm in lange tijd

Zeikerds zijn er altijd te vinden en meestal hoef je niet lang te zoeken. Maar zelden waren critici het zo met elkaar eens over de Hellboy reboot. Met een Fresh rating van rond de 10% op review verzamelsite Rotten Tomatoes, kan zelfs de grootste comicfan er niet omheen. Hellboy is bagger! Zo’n lage score wordt alleen door de aller- ALLERslechtste films gehaald.

“Bereft of the imaginative flair that made earlier Hellboys so enjoyable, this soulless reboot suggests Dante may have left a tenth circle out of his Inferno”, aldus Rotten Tomates. Ouch…

Hellboy Rotten Tomatoes score

En andere critici zijn minstens zo killing met hun woorden. “Violence and vulgarity replace the humor and poetry of Guillermo del Toro's superhero films.”, luidt de review van Newsday en Time Out voegt daar nog aan toe: “It's two hours long but feels like an eternity, lurching incoherently from one noisy set-piece to another.”

Ruzie op de Hellboy set

Ook hoofdrolspelers David Harbour, Milla Jovovich en Ian McShane worden niet gespaard. Ze zouden het saaie script weinig leven inblazen en het vele gevloek (de film is voor 18 jaar en ouder) zou geforceerd overkomen. Bovendien moet Hellboy zo bloederig en gewelddadig zijn dat zelfs de grootste horrorfans de film tegen gingen staan. Da’s knap!

De vernietigende kritieken komen gepaard met geruchten van The Wrap dat er veel op de set geruzied werd. Regisseur Neil Marshall zou constant in de clinch liggen met z’n producers en zo ontevreden zijn over de bioscoopversie, dat hij de première zelfs oversloeg. Met Hellboy-acteur David Harbour boterde het ook niet; die liep een paar keer boos van de set af en weigerde scènes over te doen.

Hellboy vliegend met een vlammend zwaard en een vuur halo

Hellboy draait nu in de bioscoop. Durf jij hem te kijken?

Lees verder